Türkiye'de ne kadar mülteci var? 2023

Türkiye'de ne kadar mülteci var? sorusu bir çok Türk vatandaşı tarafından araştırılıyor. İç savaş ve göç politikaları sonrası Türkiye'ye sığınan Ortadoğu ve Afrikalı mültecilerin sayısı merak konusu oldu. 2011 yılında Suriye iç savaşıyla başlayan ve hâlâ devam eden göç dalgaları sonrasında 'Türkiye'de ne kadar mülteci var?' gibi sorular merak ediliyor. Peki Türkiye'de ne kadar mülteci var? (2023). İşte 2023 seçimleriyle gündeme gelen mülteci sayısı açıklamaları...

Türkiye'de ne kadar mülteci var? gibi sorular 2023 seçimleriyle birlikte daha çok konuşulur hâle geldi. Millet İttifakı'nın mültecileri göndermeye yönelik seçim vaatlerine karşılık olarak Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu söylemlere karşı çıkması Türk vatandaşların aklına bazı soruları beraberinde getiriyor. Peki Türkiye'de ne kadar mülteci var? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de ne kadar mülteci var? 2023

TÜRKİYE'DE NE KADAR MÜLTECİ VAR? 2023

Siyasi isimlerin seçim propagandası olarak kullanmaya başladığı mülteci sorunu 2011 yılında iç karışıklıklarla boğuşan Suriye'den gelen göç dalgası ile başlayıp Ortadoğu ve Afrika'dan gelen göç dalgaları ile devam etti.

TÜRKİYE GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI MÜLTECİ SAYISI AÇIKLAMASI 2023

Göç İdaresi Başkanlığı, an itibariyle ülkemizde toplamda 4 milyon 990 bin 663 mülteci ve yabancının yaşadığını paylaştı.

Bunların 3 milyon 381 bin 429'u geçici koruma kapsamı altında tutulan Suriyeliler, 300 bin 720'sinin uluslararası koruma kapsamı altındaki yabancıların, 1 milyon 308 bin 514'ü ise ikamet izniyle ikamet eden yabancılar olarak açıklandı.

AÇIKLAMA TARİHİ (24.05.2023)

ULUSLARARASI GÖÇ ÖRGÜTÜ (IOM) MÜLTECİ SAYISI AÇIKLAMASI

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından yayımlanan bir rapora göre Türkiye dünyada en fazla mülteci ve düzensiz göçmene ev sahipliği yapan ülke konumundadır. 2021'in resmi verilerine göre Türkiye‘de 3 milyon 737 bin Suriyeli göçmen olduğu belirtilmesine rağmen bazı verilerde bu rakamın üç katı olduğu söylenildi.

Türkiye'de ne kadar mülteci var? 2023 - Resim : 2

YAYIM TARİHİ (2021)

SÜLEYMAN SOYLU MÜLTECİ SAYISI AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tam bir mülteci sayısı olmasa da Suriyeliler hakkında bazı rakamları paylaştı.

Süleyman Soylu, konuk olarak katıldığı Kanal 7'de gündeme ilişkin sorulara yanıt verdiği sırasında şu sözlere başvurdu:

"554 bin Suriyeli ülkesine gönüllü döndü. Onurlu dönüş için çalışıyoruz. Türkiye’de şu anda 3 milyon 381 bin Suriyeli var. Azalıyor, daha da azalacak"

AÇIKLAMA TARİHİ (25.05.2023)

Türkiye'de ne kadar mülteci var? 2023 - Resim : 3

ÜMİT ÖZDAĞ MÜLTECİ SAYISI AÇIKLAMASI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Çankırı'da yaptığı ziyaret öncesinde basına bazı mülteci açıklamalarında bulunmuştu. Türkiye'nin Göçmenistan haline gelmesi gibi başlıklarla seçim sürecine hazırlanan Özdağ, uzun süre gündemden düşmeyen sığınmacı konusuna ilişkin de skandal iddialar paylaşmıştı. İşte Ümit Özdağ'ın mülteci sayısı hakkında yaptığı o açıklama:

"Saray'da konuşulan, İçişleri Bakanlığı, İstihbarat kuruluşlarının evraklarında geçen rakamı söylüyorum; 13 milyon. Türkiye'de gerçek kaçak ve sığınmacı rakamı 13 milyon. Resmi bir rakam. Bunun içinde Suriye'nin kuzeyinde beslediklerimiz yok"

AÇIKLAMA TARİHİ (15.08.2022)

Türkiye'de ne kadar mülteci var? 2023 ile ilgili etiketler Mülteci Suriyeli Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.