Türkiye-Yunanistan basketbol maçı ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda?

12 Dev Adam, Tokyo 2020 yolunda Yunanistan karşısında... Kanada'da düzenlenen turnuvada grupta 2'de 2 yapan Ay-Yıldızlılar, yarı finalde Rick Pitino yönetimindeki Yunanistan'la karşılaşacak. Komşu'yu geçersek, olimpiyata 40 dakika mesafe kalacak.

FIBA Olimpiyat Elemeleri için Kanada'da bulunan A Milli Takım, Ukrayna ve Çekya'yı mağlup ederek yarı finale yükseldi. 12 Dev Adam'ın yarı finaldeki rakibi Yunanistan oldu. Başantrenör Orhun Ene yönetimindeki Ay-Yıldızlılar, Komşu'yu mağlup ederek olimpiyat rüyasına bir adım daha yaklaşmak istiyor.

A Milli Takım, B Grubu'ndaki ilk maçında Uruguay'ı 95-86, 2. maçında Çekya'yı 87-70 yenerek yarı finale yükselmişti.

Yunanistan ise A Grubu'ndaki ilk maçında Kanada'ya 97-91 yenilirken, 2. maçında Çin'i 105-80 mağlup ederek grup 2. olarak adını yarı finale yazdırdı.

TÜRKİYE-YUNANİSTAN BASKETBOL MAÇI NE ZAMAN? SAAT KAÇTA? HANGİ KANALDA?

Kanada'nın Victoria kentinde oynanacak karşılaşma, TSİ 02.35'te başlayacak ve NTV'den canlı yayınlanacak. Yarı final maçlarını kazanacak takımlar, 5 Temmuz Pazartesi günü TSİ 02.05'te finalde karşılaşacak. Yarın finalin diğer ayağında Kanada ile Çekya karşı karşıya geliyor.

Türkiye-Yunanistan basketbol maçı ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda?

ESKİ YUNANİSTAN DEĞİL

A Milli Erkek Basketbol Takımı, daha önce Yunanistan ile 64 maçta karşı karşıya geldi. İki ülke takımları arasında oynanan maçların 26'sını Türkiye, 38'ini ise Yunanistan kazandı. Ay-yıldızlı takım, tarihteki ilk maçını da 24 Haziran 1936'da Yunanistan ile oynadı. İstanbul'da yapılan ikili temas mücadelesinde Türkiye, rakibini 49-12'lik skorla mağlup etti.

Son yıllarda düşüşte olan Yunan basketbolu Avrupa'yı titreten yıldızlarından çok orta karar isimlerden kurulu bir milli takıma sahip. Giannis Antetokounmpo, NBA finalleri nedeniyle kadroda değil. 

ABD'li ünlü antrenör Rick Pitino'nun çalıştırdığı Yunanistan'da Nick Calathes ve Kosta Sloukas gibi guardlar ön plana çıkıyor. Pota altında ise Panathinaikos'tan Milano'ya transfer olan Konstantinos Mitoğlu tehlikesi var.

Türkiye-Yunanistan basketbol maçı ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda? ile ilgili etiketler Basketbol A Milli Erkek Basketbol Takımı tokyo 2020 Orhun Ene
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.