Türkiye, Venezuela'dan toprak aldı mı?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türkiye'nin Venezuela'dan toprak aldığı iddialarına yanıt verdi. Kirişçi, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Venezuela’dan kendi hesabına aldığı 1 metrekare toprak yoktur. Kaldı ki o ülkenin mevzuatında da toprak ancak kiralanabiliyor." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bursa Vahit Kirişci, TİGEM Karacabey’de Türkiye Güvenilir Ürün Platformu tarafından ‘Tarım Varsa Hayat Vardır’ projesi çerçevesinde ‘Türkiye Tarım Stratejileri Toplantısı’na katıldı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"TÜRKİYE'NİN VENEZUELA'DAN ALDIĞI BİR METREKARE TOPRAK YOK"

Bakan Kirişci, Türkiye'nin Venezuela'dan toprak aldığı iddialarına ilişkin şöyle konuştu:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Venezuela’dan aldığı kendi hesabına aldığı 1 metrekare toprak yoktur. Kaldı ki o ülkenin mevzuatında da toprak ancak kiralanabiliyor. Biz devlet olarak kiralayan değil, kendi üreticimizin bilgisi oralara taşıyan, buna rehberlik hizmeti veren Tarım ve Orman Bakanı olacağız. Bu gerçekleştiği zaman, bunlar üreticinin yüzüne nasıl bakacaklar? Bu aziz millete ne diyecekler.

 

Türkiye, Venezuela'dan toprak aldı mı? ile ilgili etiketler Venezuela Toprak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.