Türkiye EURO 2020'den elendi mi? Gruptan çıkma şansımız var mı?

Şenol Güneş: "Buraya hayallerle geldik. Galler maçına da kötü başladık, toparladık, pozisyon bulurken sürpriz bir gol yedik. Olumsuz etkilendik. İkinci yarı oyuna ortak olduk ama rakibe fırsatlar verdik. Fazla top kaybettik. Baya olumsuz duruma düştük. Keşke kazanabilseydik. Olumsuz durum var. Galler'i yenebileceğimizi düşünüyorduk. Şu an işimizi zora soktuk."

EURO 2020'ye 3-0'lık İtalya hezimetiyle başlayan A Milli Takım, A Grubu'ndaki 2. maçında da Galler'e 2-0 mağlup oldu. 2 maçta 5 gol yiyip, gol sevinci yaşayamayan Ay-Yıldızlılar, erken havlu attı. Bizim Çocuklar'ın gruptan çıkmak için mucizelere ihtiyacı var...

A Milli Takım Teknik Direktör Şenol Güneş, turnuvada büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. Maçın ardından TRT'ye konuşan Güneş, "Sonuç olarak 2 maçta 0 puanla ayrılıyoruz bu bizim için hiç iyi değil. Turnuvaya büyük hayallerle gelmiştik" dedi. Kısa konuşan hocanın ilk sözleri şunlar:

"Buraya hayallerle geldik. Galler maçına da kötü başladık, toparladık, pozisyon bulurken sürpriz bir gol yedik. Olumsuz etkilendik. İkinci yarı oyuna ortak olduk ama rakibe fırsatlar verdik. Fazla top kaybettik. Baya olumsuz duruma düştük. Keşke kazanabilseydik. Olumsuz durum var. Galler'i yenebileceğimizi düşünüyorduk. Şu an işimizi zora soktuk."

Türkiye EURO 2020'den elendi mi? Gruptan çıkma şansımız var mı?

A Grubu'nda 2'de 0 yapan A Milli Takım, gruptan çıkma şansını büyük ölçüde yitirdi ama henüz her şey matematiksel olarak bitmedi. 24 takımın yer aldığı turnuvadan en iyi üçüncü takım da son 16'ya kalacak. Ancak -5 averajdaki takımın en iyi üçüncüler arasına girme ihtimali çok az... Türkiye gruptaki son maçında 20 Haziran'da Bakü'de İsviçre'yle karşılacak. İsviçre'yi yensek bile 3 puanla en iyi üçüncüler arasına girmemiz için eksi averajdan kurtulmamız gerekiyor.

 

Türkiye EURO 2020'den elendi mi? Gruptan çıkma şansımız var mı?

MERİH DEMİRAL'I NEDEN OYNATMADI?

Şenol Güneş, İtalya maçında kendi kalesine gol atarak tarihe geçen Merih Demiral'ı Galler maçında yedek soyundurdu. Juventus'un yıldızını 2. yarı oyuna sokan Güneş, Ozan Kabak'a ise hala süre vermedi. Tecrübeli çalıştırıcı maçın ardından bu kararını şu sözlerle açıkladı:

"İtalya maçının şoku, bu maçta da devam etti. Bu turnuva önemliydi. Daha iyi oynayarak çıkmamız gerekiyordu. Galler büyük avantaj yakaladı. Kazanmayı düşünürken, berabere de kalamadık. Son maç öncesi averaj da diğer takımlara göre kötü gözüküyor."

"Sorumlusu benim! Oyuncular kendi görevlerinden sorumlu. Skor iyi değilse, sorumlu benim. Merih, Kaan, Çağlar hepsi iyi oyuncu. Bir şey söylerken konuyu kendi istediğiniz yere getirirseniz, bir anlamı kalmaz."

"Merih kötü diye kenara almadık. Sonradan oyuna girdi. Okay-Ozan'dan oyun kurmalarını bekliyoruz. O oynadı, bu oynadı, golü kaçırdı, neden oynadı işine girersek çok konuşuruz. Bunlar benim işim değil. Okay ve Ozan'dan daha iyi oyun bekliyordum. Olmadı, değiştirdim"

Türkiye EURO 2020'den elendi mi? Gruptan çıkma şansımız var mı? ile ilgili etiketler EURO 2020 Galler Şenol Güneş Merih Demiral A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.