Türkiye Büyük Millet Meclisi 102 yaşında: 23 Nisan coşkusu 2 yıl aradan sonra sokaklara taşıyor...

TBMM'nin 102'nci açılış yıl dönümü 2 yıl aradan sonra bugün büyük törenlerle kutlanacak. İlk tören Meclis'te düzenlendi. Ardından devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti. Meclis Genel Kurulu'nda 23 Nisan özel oturumu olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise kutlama programlarına İstanbul'da katılacak, Başakşehir Millet Bahçesi'nde TRT Çocuk Şenliği'nde olacak.

Yeni ve modern Türkiye'nin kuruluşu yolunda en büyük adım atıldı.

Milletin egemenliği tek güç haline geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi 102 yıl önce, 23 Nisan 1920'de açıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 102 yaşında: 23 Nisan coşkusu 2 yıl aradan sonra sokaklara taşıyor...

2 YIL ARADAN SONRA TÖRENLER İLE KUTLANACAK

Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenler ile kutlanacak. Pandemi nedeniyle 2 yıldır evlerde ve kısıtlı etkinliklerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, salgının etkisini azaltmasıyla yeniden sokaklara taşıyor. Törenlere, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ev sahipliği yapacak.

 

İlk tören saat 09.00'da Meclis'te yapılacak.Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 81 ilden çocukları temsilen bir kız ve bir erkek öğrenci ile Anıtkabir'i ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 102 yaşında: 23 Nisan coşkusu 2 yıl aradan sonra sokaklara taşıyor... - Resim : 2

DEVLET ERKANI ANITKABİR'İ ZİYARET EDECEK

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki törenin ardından devlet erkanı, Anıtkabir'de bir araya geldi.. Mustafa Şentop başkanlığındaki heyet, Ata'nın huzuruna çıktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şentop, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi 102 yaşında: 23 Nisan coşkusu 2 yıl aradan sonra sokaklara taşıyor... - Resim : 3

Törenlerin sonraki durağı saat 10.00'da Birinci Meclis olacak. Anma töreninde 102 yıl önce, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışında en yaşlı üye sıfatıyla Sinop Mebusu Şerif Bey'in yaptığı konuşma seslendirilecek. Şentop, konuşma yapacak. Özel defter imzalanacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 102 yaşında: 23 Nisan coşkusu 2 yıl aradan sonra sokaklara taşıyor... - Resim : 4

TBMM'DE 23 NİSAN'A ÖZEL OTURUM DÜZENLENECEK

Birinci Meclis'teki törenin ardından Mustafa Şentop,Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kutlamaları kabul edecek.

Saat 14.00'te Meclis, 23 Nisan özel gündemi ile toplanacak. Genel Kurulu'daki özel oturumda, siyasi partiler adına konuşmalar yapılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 102 yaşında: 23 Nisan coşkusu 2 yıl aradan sonra sokaklara taşıyor... - Resim : 5

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise kutlama programlarına İstanbul'da katılacak, Başakşehir Millet Bahçesi'nde TRT Çocuk Şenliği'nde olacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve öğrencileri kabul edecek olan Başkan Erdoğan akşam da Sevgi Evleri'nde çocuklarla birlikte iftar yapacak.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi 102 yaşında: 23 Nisan coşkusu 2 yıl aradan sonra sokaklara taşıyor... ile ilgili etiketler TBMM 23 Nisan bayram Erdoğan açılış
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.