Türkiye 'astronot' yerine ne diyecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam uzaya bir Türk vatandaşının gönderileceğinin müjdesini verdi. Erdoğan, Türk uzay yolcusuna astronot veya kozmonot yerine Türkçe bir isim verileceğini söyleyerek, 83 milyonu özgün bir isim bulmaya davet etti. Erdoğan'ın çağrısı üzerine sosyal medyada binlerce isim önerisi paylaşıldı.

Türkiye'nin merakla beklediği milli uzay programı kamuoyuyla paylaşıldı. Türkiye Milli Uzay Programını başlattı. Bu kapsamda uzaya Türk vatandaşı gönderilecek.

Peki uzaya gidecek Türk uzay yolcusunun yerli ismi ne olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gelin Türk yolcularına Türkçe bir isim bulalım tabi sadece dil bilimciler değil 83 milyon vatandaşımız da özgün fikirleriyle bu arayışa ortak olabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çağrısı sosyal medyada ilgi odağı oldu. "Gökyüzüne bak ayı gör" etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı.

BİNLERCE İSİM ÖNERİSİ

#TürkUzayYolcusunaİsimÖnerim etiketi Twitter'de trend oldu. Astoronot kelimesinin yerine binlerce öneri geldi. Kimi 'Akıncı' kimi uzay adam isimlerini önerdi.

Çok sayıda yorum arasından en çok tavsiye edilen isimler Türkonot, Göktürk, Ulu Hakan, Sultan ve Gökmen oldu.

Türkiye 'astronot' yerine ne diyecek? ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Uzay Ajansı uzay astronot kozmonot
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.