Türkiye, ABD'nin 'S-400'leri Ukrayna'ya verin, F-35'leri alın' teklifine ne dedi?

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Rusya'nın Kiev’de sivil yerleşim yerlerine yakın alandaki alışveriş merkezini hipersonik füzeyle vurmasının altında yatan mesajı, Putin ile Zelenskiy'in müzakere süreci,  ABD’den Türkiye’ye ’S-400’leri Ukrayna’ya verin, F-35’leri alın’ teklifi, Karadeniz'de Türkiye'ye mayın tehdidi ve asgari ücrette yıl ortası zammı tartışıldı.

"FÜZE 22.46'DA, ETRAFINDA YERLEŞİM YERLERİNİN ÇOK YAKIN OLDUĞU BOŞ BİR BİNAYA TAMAMEN MESAJ VERMEK İÇİN ATILDI"

Metehan Demir, "Bu atılan füzenin saati, konumu, yarattığı hasarın görülmesinin istenmesi Batı'yı bile bu konuda düşünmeye yöneltebilir. Sesten 5-10 kat hızlıdır. Beni çok endişelendirdi. Füze 22.46'da, etrafında yerleşim yerlerinin çok yakın olduğu boş bir binaya tamamen mesaj vermek için atıldı. Putin karşı tarafın kırılganlıklarını okuyor. Bunu yaparken bombalamalarla da karşı tarafa masaya oturalım derken, masaya bitmiş ve çökmüş halde oturtmaya çalışıyor. Bu hafta çok önemli kırılmalar olabilir. Putin dün bu hipersonik füzeyi atmakla başka bir yaptı, onu çözdüğümüzde Putin'in planını çözeceğiz.

"OYUN İÇİNDE OYUN VAR"

"Türkiye, ilişkileri iyileştireyim, F-35'leri alayım derken Rusya'yı karşısına almaz. Ya F-35 ile ilgili yasayı kaldıracaklar, ya da ortaya atıp Türkiye ile Rusya'ı hasmane bir konuma getirmeyi planlıyorlar. Oyun içinde oyun var. Dikkatli olmalıyız.

"GEZER KONUMA GEÇTİĞİ SÖZ KONUSU İSE YOLDA BİR TEKNEYE DENK GELEBİLİR"

Eski mayınların bu tip riskleri var. Gezer konuma geçtiği söz konusu ise yolda bir tekneye denk gelebilir." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

 

Türkiye, ABD'nin 'S-400'leri Ukrayna'ya verin, F-35'leri alın' teklifine ne dedi? ile ilgili etiketler Metehan Demir Türkiye Ukrayna asgari ücret S-400 F-35

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.