Türkiye ABD’den 40 adet F-16 mı istedi? 'Bu bir samimiyet testi! Alternatif ülkeler de var!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Türkiye'nin ABD’den 40 adet F-16 istediği iddiası, ABD'nin teröristlerden 'anti-terör timi' oluşturması, Biden'ın kongreye gönderdiği skandal mektubundaki Türkiye söylemlerinin perde arkası, Yunan askerlerinden tatbikat sonrası İzmir provokasyonu ve ev kiralamada 'açık artırma' yöntemi masaya yatırıldı.

Türkiye ABD’den 40 adet F-16 mı istedi? 'Bu bir samimiyet testi! Alternatif ülkeler de var!'

"TÜRKİYE ABD'DEN GELECEK CEVABA GÖRE, BENZER ALIM TALEPLERİNİ BAZI ÜLKELERE İLETMEK İÇİN HAZIRLIK YAPIYOR"

Metehan Demir, "Türkiye'nin 1985'den bu yana TAİ'de ABD'deki firma ile ortak ürettiği ve Türk hava kuvvetlerine önemli güç kazandıran F-16 savaş uçakları var. F-16'lar hava bombardıman şeklinde, çok yönlü olarakta kullanılan, aktif görevlerde icrada bulunmuş hava kuvvetlerinin unsurlarıdır. Türkiye önemli bir bölümünü yerli üretimle TAİ'de gerçekleştirmiş, linansı ve kritik ciddi bölümü ABD tarafından sağlandı. Yen nesil teknoloji uçakları da almak gerekiyor. Türkiye'de 200'ün üzerinde uçağımız var. Bunlar Balıkesir, Bandırma, Diyarbakır, Ankara ve Merzifon üslerinde uçuyorlar. Eskişehir'de F-4'ler uçuyor. İntikal meydanlarında her yerden görev yapabilecek kabiliyetteler. 35 yıl geçmiş, yenileme ve modernizasyon yapılmalı. Çok yönlü görev kabiliyeti olan uçaklar bunlar. Son planlamalara göre, 2030'lara kadar uçurulabileceği 2040'a kadar zorlanabileceği söyleniyor. F-35'lerde yaşanan malum, hepimizi kızdırdı. S-400 karşılanırsa F-35'leri veriyoruz, Ruslardan almazsanız veririz' şeklindeki tehdit sonrası ele konan 1.4 milyar dolar Türkiye'nin parası da dahil 5 F-35 uçağı var. Üzerlerinde subaylarımız ve pilotlarımızın soyadları yazılmıştı. Şimdi Türkiye bunu yenilemesi ve ilerisi için tedbir alması gerekiyor. Türkiye 40 adet F-16 alımı için 'Türkiye ABD'ye başvurdu' tezini kayda geçirmek için bu adımı attı. Türkiye buradan gelecek cevaba göre aynı zamanda mevcut benzer alım taleplerini bazı ülkelere iletmek için gelecek cevaba göre hazırlık yapıyor. Bu alım alternatiflerinden biri olarak ABD'ye iletildi. ABD'nin son kez ne kadar samimi ya da samimiyetsiz olduğunu test etmek için atılmış da bir adım. Diğer ülkelerle ilgili de uçak alım başvurusu gerçekleşebilir. Aynısı Patriot'ta oldu. İstedik vermedi, S-400 aldık. Şimdi aynısı F-16'da meselesinde oluyor. Erdoğan şifreyi burada verdi.

Türkiye ABD’den 40 adet F-16 mı istedi? 'Bu bir samimiyet testi! Alternatif ülkeler de var!' - Resim : 2

BIDEN'DAN SKANDAL MEKTUP!

Biden Pelosi'ye Suriye ile ilgili ulusal acil durumu uzatma niyetini biliren bir mektup gönderdi. Bunun yansımalarını da önümüzdeki günlerde göreceğiz. Mektupta, 'Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda DAEŞ ile mücadeleye baltaladı, sivillerin hayatını tehlikeye attığı belirtiliyor' diyor. Suriye'deki mevcut durumun Türkiye'nin askeri operasyonlarıyla ilgili IŞİD ile mücadeleyi zedeliyor. İleride barışı ve güvenliği baltalıyor. Aynı zamanda da alışılmadık şekilde ulusal güvenliğe tehdit oluşturuyor. O yüzden bununla ilgili ulusal acil durum kararımın devamlılığını düşünüyorum.' diyor. Türkiye saatiyle sabaha karşı konan basın bildirisi bu. Bu yeni bir kriz anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Türkiye ABD’den 40 adet F-16 mı istedi? 'Bu bir samimiyet testi! Alternatif ülkeler de var!' ile ilgili etiketler Metehan Demir ABD f-16 metehan demir ile gündem biden

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.