Türk mutfağının medar-ı iftiharı Güllaç tatlısı! Ramazan sofralarının vazgeçilmezi Güllaç tarifi

Ramazan ayı yaklaşırken 11 ayın sultanı olan sofraların beklenen ve özlenen lezzetlerinden Güllaç değişilmez tatlılar arasındadır. Ne kadar geleneksel olsa da Güllaç’ın hayatımızdaki yeri ve önemi oldukça büyüktür. İşte evde kolayca hazırlanan Güllaç tarifi…

Ramazan ayında kurtarıcı olarak bilinen ve her daim değişilmez lezzetler arasında yer alan Güllaç tatlısı, hafif olmasının yanında pratik yapılışı ile de iftar sofralarının vazgeçilmezidir. Türk mutfağında medar-ı iftihar olarak gösterilen Güllaç’ı sizde sofralarınızdan eksik etmeyin.

Güllaç Tarifi ve Gereken Malzemeler

• 3 litre süt
• 12 adet güllaç yaprağı
• 3 su bardağı toz şeker
• 1 paket vanilin
• 2 su bardağı ceviz içi

Üzeri için:

• 8 adet çilek
• 8 adet taze nane yaprakları
• 4 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Türk mutfağının medar-ı iftiharı Güllaç tatlısı! Ramazan sofralarının vazgeçilmezi Güllaç tarifi

Güllaç Nasıl Yapılır?

Sütü derin bir tencere içerisine alarak toz şekeri üzerine ilave edin. 1 paket vanilini de sütün içerisine koyduktan sonra orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Süt, elinizi hafif yakacak bir sıcaklığa geldiği zaman ocak üzerinden alın.

2 su bardağı cevizi irili ufaklı bir şekilde dişe gelir kıvamda olacak şekilde bıçakla doğrayın. Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ilave edin. Üzerine de kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yapraklarından ekleyin.

Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığına ve hepsinin iyice ıslandığına emin olduktan hemen sonra paketteki yaprakların yarısını kabınızın içerisine güzelce ekleyin. Güllaç yapraklarının, 5 dakika sütü çekmeleri için bekledikten sonra doğradığınız cevizleri bol bol dökün ve kalan güllaç yapraklarını da ıslatarak üzerine ilave edin.

Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra güllacınızı keserek porsiyon haline getirin. Taze nane yaprakları, çilek, dövülmüş ceviz ve toz fıstık ile süsleyerek sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Afiyet olsun.

Türk mutfağının medar-ı iftiharı Güllaç tatlısı! Ramazan sofralarının vazgeçilmezi Güllaç tarifi ile ilgili etiketler güllaç güllaç tarifi yemek tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.