Tunus'taki darbenin arkasında Birleşik Arap Emirliklerinin parmağı mı var? İşte o paylaşım...

Tunus'ta meydana gelen siyasi darbenin yankıları sürerken sosyal medyada ortaya çıkan bir paylaşım okları bir anda Birleşik Arap Emirlikleri'ne çevirdi. Dubai Emniyet Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Dhahi Khalfan'ın darbeden 3 gün önce ""İyi haber, yeni bir darbe geliyor" dediği ortaya çıktı.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarını askıya aldığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Said ayrıca, mevcut Başbakan Meşişi'yi görevden aldığını, atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralmaya karar verdiğini de duyurdu.

Tunus Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, Cumhurbaşkanı Kays Said'in Meclisin çalışmalarını dondurma ve Başbakan'ı görevden alma kararları üzerine halkı barışçıl mücadeleye çağırdı.

Tunus'taki darbenin arkasında Birleşik Arap Emirliklerinin parmağı mı var? İşte o paylaşım...

DARBEYİ 3 GÜN ÖNCE YAZDI

Dubai Emniyet Müdürlüğü Başkan Yardımcısı ve Korgeneral Dhahi Khalfan'ın 3 gün önce attığı bir tweet dolaşıma girdi. Khalfan'ın 3 gün önce "İyi haber, yeni bir darbe geliyor" dediği ortaya çıktı.

Tunus'taki darbenin arkasında Birleşik Arap Emirliklerinin parmağı mı var? İşte o paylaşım... - Resim : 2

'İHVAN'A KARŞI AYAKLANDILAR' MANŞETİ

Suudi Arabistan'ın en ünlü gazetesi Okaz ise, bugünkü manşetinde "Tunus, İhvan'a (Müslüman Kardeşler) karşı ayaklandı" başlığını kullanarak, yaşananları "darbe" olarak nitelendirmedi.

Tunus'taki darbenin arkasında Birleşik Arap Emirliklerinin parmağı mı var? İşte o paylaşım... - Resim : 3

Tunus'taki darbenin arkasında Birleşik Arap Emirliklerinin parmağı mı var? İşte o paylaşım... ile ilgili etiketler Tunus Darbe Birleşik Arap Emirlikleri tiwtter dhahi khalfan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.