Tunç Soyer'in skandal sözlerine bir tepki de Akşener'den geldi: Bizim yarattığımız atmosferi bozuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl dönümünde söylediği skandal sözlere tepkiler devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Atatürk'ün sözlerini hüküm cümlesi olarak kurduğu için bu dönemde bizim yarattığımız atmosferi bozuyor. Bunlardan kaçınılması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener, Fox TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Akşener, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in skandal sözlerine tepki gösterdi. Akşener, daha dikkatli olunması gerektiğini düşündüğünü belirtti.

"ADAYI SAHADAKİ DURUM BELİRLEYECEK"

Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili son kararı 6'lı masayı oluşturan liderlerin vereceğini belirten Akşener "Sayın Kılıçdaroğlu, adayı altılı masanın belirleyeceğini söylemişti. Altılı masayı oluşturan liderlerin kararını seçmenler ve sahadaki durum belirleyecek. Tartışacağız. Biz Cumhur ittifakı gibi değiliz. Orası bir akıl platformu." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili soruya da yanıt veren Akşener "Ben bir sene önce Cumhurbaşkanlığa aday olmayacağımı başbakan olacağımı belirttim. CHP ile yerel seçimlere birlikte girme fikri İYİ Parti'den geldi. Bu durum seçmenin umudunu yükseltti. Parlamenter sisteme geçişin bu masa tarafından yapılacağını düşünüyorum. Tek adayla gidilmenin seçimi kazanmak için avantaj olacağını düşünüyorum." dedi.

Kazanacak bir aday belirleyeceklerini belirten İYİ Parti lideri, "Kazanacak bir aday ve parlamenter sisteme geçilmesi konusunda irade koyacak bir aday... O sözde duracak bir aday olacak. 13. Cumhurbaşkanı altılı masadan çıkacak." ifadelerini kullandı.

TUNÇ SOYER'E TEPKİ

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül'deki skandal konuşmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Akşener "Atatürk'ün sözlerini hüküm cümlesi olarak kurduğu için bu dönemde bizim yarattığımız atmosferi bozuyor. Bunlardan kaçınılması gerektiğini düşünüyorum. Daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

 

Tunç Soyer'in skandal sözlerine bir tepki de Akşener'den geldi: Bizim yarattığımız atmosferi bozuyor ile ilgili etiketler Tunç Soyer Meral Akşener İYİ Parti Cumhurbaşkanı aday 6lı masa
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.