Yunan'a yaranma çabası mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen aylarda kapattığı vapur iskelesinin yerine yüzer bir iskele koydu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise iskeleye Yunan Kralı Agamemnon'un ismini verdi. Sosyal medyada Soyer'e tepki gösteren vatandaşlar '#PagosçusunTunçSoyer' etiketiyle binlerce tweet attı.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pasaport'ta bulunan vapur iskelesini geçtiğimiz aylarda tadilat gerekçesiyle kapattı.

Kapatılan iskelenin yerine seferlerin aksamaması adına yüzen bir iskele konuldu.

İSKELEYE YUNAN KRALININ ADINI VERDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise bu yüzen iskeleye verdiği isimle büyük tepki çekti.

İskeleye Yunan Kralı Agamemnon'un adını veren Soyer'e 'Vatan uğruna şehit olan binlerce isim dururken neden Yunan Kralı Agamemnon'un ismini verdin?' sorusu yöneltildi.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Tepkilerini sosyal medyadan dile getiren binlerce vatandaş, '#PagosçusunTunçSoyer' etiketini Twitter Türkiye gündeminin ilk sıralarına yerleştirdi.

Yunan'a yaranma çabası mı?

ÇANAKKALE'Yİ VURAN GEMİNİN DE ADI

Aynı zamanda Çanakkale'yi vuran, İstanbul'u işgal eden geminin adı da olan Agamemnon'un İzmir'deki bir iskeleye verilmesi "Atatürk’le bu kadar tezat olan bir kitlenin, Atatürk’’ü tekellerine alabilmiş olması şaşırtıcı değil mi?" şeklinde yorumlara neden oldu.

Yunan'a yaranma çabası mı? - Resim : 2

"İZMİR'İN SABRINI ZORLUYORLAR"

Yaşananlara bir tepki de AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den geldi. Sürekli konuya ilişkin olarak Twitter adresinden yaptığı açıklamada "Tunç Soyer yeni yaptığı iskeleye binlerce yıl bir kara bulut gibi topraklarımızın üzerinde dolaşan simge düşmanımızın Yunan Kralı Agamemnon'un ismini verirken ne düşündü acaba? Fikir ne ise zikir de odur derler! Kurtuluşun şehri İzmir'in sabrını zorluyorlar!" ifadelerine yer verdi.

İŞTE GELEN TEPKİLERDEN BAZILARI

Yunan'a yaranma çabası mı? - Resim : 3

Yunan'a yaranma çabası mı? - Resim : 4

Yunan'a yaranma çabası mı? - Resim : 5

PAGOS TEPKİSİ

Öte yandan Tunç Soyer'in Kadifekele'ye 'Pagos' demesi tepkilere neden olmuştu.

CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş, Soyer'e tepki göstererek Türkiye'yi yabancılaştırmak mı istediğini sormuştu.

Karakaşi yaptığı açıklamada "Durduğu yerde yüz yıl önce Cumhuriyet döneminin ismi Kadifekale ismini almış bir yerin eski Yunanca adı olan 'Pagos' kelimesini kullanması ve 'Pagos' adında da orada pazar açması kabul edilebilir bir şey değil. " demişti.

Yunan'a yaranma çabası mı? ile ilgili etiketler İzmir Tunç Soyer Yunan Kral Twitter iskele tepki
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.