Tiryakilere Özel Dumanı Üzerinde İster Tavada İster Fırında: Çıtır Çıtır Sigara Böreği Tarifi

Hem pratik hem de lezzetli tariflerin en başında yer alan sigara böreği, özel günlerde misafirlerinize sunacağınız eşsiz tatlar arasındadır. Çıtır Çıtır lezzetiyle dumanı üzerinde tütecek olan peynirli sigara böreği tarifi sizinde vazgeçilmez ara sıcaklarınızdan birisi olacaktır.

Sigara dendiği zaman akıllara ilk gelen tiryakilerin vazgeçemediği zehirli duman olsa da bu sigara sizin aklınızı başınızdan alacak. Toplum olarak sigara böreğinin her çeşidini sevsek de peynirli sigara böreği lezzeti her zaman bambaşkadır.

Pratik yapımıyla her an kolaylıkla hazırlayabileceğiniz sigara böreği, Türk mutfağına özgü lezzetiyle damaklarda her daim iz bırakmaktadır. İster tavada kızartarak dilerseniz de fırında pişirerek hazırlayabileceğiniz sigara böreği çocuklarınızın da aklını başından alacaktır.

NOT: Eğer sizde sigara böreği yapmak istiyorsanız öncelikle kullanacağınız peynirin yağlı ve sulu olmamasına dikkat etmelisiniz. Böylelikle yufkalarınızın yırtılmasını önleyebilirsiniz.

Peynirli Sigara Böreği Tarifi

Malzemeler

• 3 adet hazır yufka

İçi için;

• 150 gram lor peyniri
• 150 gram rendelenmiş kaşar
• 1 yemek kaşığı yoğurt
• 1/4 çay kaşığı tuz
• 5 dal maydanoz

Pişirmek için;

• 2 su bardağı ayçiçek yağı

Tiryakilere Özel Dumanı Üzerinde İster Tavada İster Fırında: Çıtır Çıtır Sigara Böreği Tarifi

Evde Kolay Peynirli Sigara Böreği Nasıl Yapılır?

Yufkaları bir tepsinin üzerinde üst üste koyarak açtıktan sonra üçgen şekle girecek şekilde 24 eşit parçaya bölün. Daha sonrasında bir kasenin içerisinde tüm iç harcı için malzemeleri karıştırın. Üçgen bir yufkanın geniş kısmına iç harçtan ekleyerek rulo şeklinde sarın.

Tüm yufkalar için aynı işlemi uyguladıktan sonra tavada kızarmış olan bol yağda pişirin. Fazla yağını almak için pişen börekleri kağıt havlunun üzerine alarak soğuduktan sonra hemen servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Tiryakilere Özel Dumanı Üzerinde İster Tavada İster Fırında: Çıtır Çıtır Sigara Böreği Tarifi ile ilgili etiketler sigara böreği yemek tarifi peynirli sigara böreği
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.