TikTok trendi iç organ duşu “internal shower” nasıl yapılır? Ne işe yarar?

Sosyal medya platformu olan TikTok uygulamasında paylaşılan bir tarif daha trend oldu. İç organ duşu olarak da bilinen “internal shower” kolay yapımıyla sosyal medyada popüler oldu. Peki, internal shower nasıl yapılır?

Sosyal medya platformu TikTok’ta paylaşılan sağlık ve güzellik akımları popüler olmaya devam ediyor. Son dönemde sosyal medyada sık sık önerilen “internal shower” yani iç organ duşu ise bunlardan biri. “İç duş" veya “iç organ duşu” olarak da adlandırılan bu detoks içeceği, kilo vermek isteyenlere ve sindirim problemi yaşayanlara öneriliyor.

İç organ duşu “internal shower” nasıl yapılır?

Malzemeleri:

-Chia tohumu

-Limon

-İçme suyu

Hazırlanışı:

Bir su bardağının içine 2 yemek kaşığı chia tohumu ekleyin ve üzerine yarım limon suyu ekleyin ve bardağı ılık su ile doldurun. Chia tohumları jelleşmesi için 10 dakika kadar bekleyin. Bu detoks suyunun aç karnına içilmesi öneriliyor.

Beslenme uzmanlarına göre “internal shower” aslında bir Meksika içeceği olan “Agua de Chia”nın bir benzeri.

TikTok trendi iç organ duşu “internal shower” nasıl yapılır? Ne işe yarar?

İç organ duşu “internal shower” ne işe yarar?

Chia tohumu içeriğinde yüksek oranda lif içerdiğinden bağırsak hareketliliğini artırmaya yardımcı oluyor. Bu detoks suyunun diğer yararları işe şöyle;

-Bağırsakları düzenler

-Kabızlığı azalır

-Kilo vermeyi destekler

-Şişliği hafifletir

-Toksinlerden arındırır

-Tokluk sağlar (Ntv)

TikTok trendi iç organ duşu “internal shower” nasıl yapılır? Ne işe yarar? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.