TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Ermenistan galibiyeti sonrası konuştu: Hedef oradan da galibiyetle ayrılmak...

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde A Milli Takım, Ermenistan'ı 2-1 mağlup ederek elemelere galibiyetle başladı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, EURO 2024 Elemeleri'ne galibiyetle başlamanın önemli olduğunu belirterek, "Bizim için ilk maçta 3 puanla başlamak son derece önemliydi. İyi başlayamasan bile kazanmak önemli. Şimdi Hırvatistan maçı var. Hırvatistan maçı bizim için önemli. Hedef oradan da galibiyetle ayrılmak." dedi.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde A Milli Takım, ilk maçta Ermenistan'la karşı karşıya geldi.

Rakibini Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle 2-1 mağlup eden Türkiye, sahadan galibiyetle ayrıldı ve elemelere galibiyetle başladı.

Mücadelenin ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklamalarda bulundu.

''3 PUANLA BAŞLAMAK SON DERECE ÖNEMLİYDİ''

Büyükekşi, EURO 2024 Elemeleri'ne galibiyetle başlamanın önemine dikkat çekerek, "Dünden beri güzel bir ev sahipliği yaptılar. Her türlü koruma önlemleri alınmıştı. İlk devre iyi oynayamadık ama ikinci devrede takım kendine geldi. Bundan sonraki maçlarda daha iyi olacağız. Bizim için ilk maçta 3 puanla başlamak son derece önemliydi. İyi başlayamasan bile kazanmak önemli. Şimdi Hırvatistan maçı var. Hırvatistan maçı bizim için önemli. Hedef oradan da galibiyetle ayrılmak. İnşallah ilk ev sahihibi olacağımız maçı galibiyetle bitiririz. 6 Şubat depreminden sonra milletimize bir sevinç yaşatabildiysek ne mutlu." dedi.

''SPOR, BARIŞ, KARDEŞLİK, DOSTLUK DEMEK''

Büyükekşi, karşılaşma öncesinde İstiklal Marşı'nın ıslıklanması hakkında ise şöyle konuştu, "Biliyorsunuz Ermenistan'la yıllardan beri süren problemlerimiz var. Ama yetkililer bize son derece güzel ev sahipliği yaptı. Bunlar sportif mücadeleler, inşallah zaman içinde de sportif mücadelelerle iki halk arasında barış ortamı oluşur. Spor, barış, kardeşlik, dostluk demek. Bunu da bundan sonraki maçlarda hep göstermemiz gerek. Ülkeler arasında 'Soft power' dediğim şey bunlardan bir tanesi. 'Soft power' başta sporla geliyor. Ülkeler arasında vatandaşların kendi hayallerinde problem yaşıyorlar, o problemleri ortadan kaldırmamız gerek."

 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Ermenistan galibiyeti sonrası konuştu: Hedef oradan da galibiyetle ayrılmak... ile ilgili etiketler Euro 2024 Ermenistan Türkiye A milli futbol takımı Mehmet Büyükekşi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.