Tesla fiyatlarına sürpriz zam haberi geldi: Hangi model, ne kadar oldu? Güncel Tesla fiyatları…

Tesla, son yıllarda en çok konuşulan araç markaları arasında yer alıyor. Firmanın araçları, üstün teknolojik özellikleri ile adından söz ettiriyor. Fakat bu kez Tesla araçları, yapılan zamla gündeme geldi. İşte detaylar…

Tesla, elektrikli araç tasarımları gerçekleştiren bir şirket olarak biliniyor. Firmanın merkezi Amerika’da bulunuyor. Şirket, NASDAQ Borsası üzerinden halka açık şekilde işlem görüyor. Tesla satış rakamlarını her geçen yıl artırıyor.

Üstün özelliklere sahip araçlar, sürücüler tarafından severek kullanılıyor. Araçlar trafikte sürücülere pek çok avantaj sunuyor. Tesla araçlar tek şarj ile 524 km hıza erişebiliyor. Hemen hızlanması, kendi kendine gitmesi, park yapması; Tesla’nın sunduğu avantajlar arasında bulunuyor.

Tesla’nın yönetim kurulunun başında Elon Musk bulunuyor. Musk hem Tesla hem de yaptığı diğer yatırımlarla dikkat çekiyor. Tesla’nın Roadster, Model S, Model X, Model 3 gibi farklı araçları bulunuyor. Tesla araçları dünyanın pek çok yerine satılıyor. Satış yapılan ülkelerden biri de Çin’dir. Firma Çin’e sattığı araçlar için zam kararı aldı. Alınan bu zam kararı, Çin’de aracı satın almak isteyen kişileri üzdü.

TESLA ÇİN’E SATTIĞI ARAÇLARIN FİYATINI ARTIRDI

Tesla fiyatlarına sürpriz zam haberi geldi: Hangi model, ne kadar oldu? Güncel Tesla fiyatları…

Elektrikli otomobil üretimi konusunda fark yaratan Tesla, Çin’e yaptığı satışlar konusunda değişikliğe gitti. Buna göre şirket, Çin’e sattığı araçlar için zam kararı aldı. Buna göre Model X ve S için fiyat değişikliğine gidildi.

Model X ve S için satış fiyatı 19 bin yuan oldu. 19 bin yuan, 2751 dolara karşılık geliyor. Tesla araçlarının fiyatlarında diğer ülkeler için bir değişiklik söz konusu olmadı.

TESLA, ÇİN’E ÇOK SAYIDA ARAÇ GÖNDERİYOR

Tesla’nın Çin’e çok sayıda araç gönderiyor. Çin’e ihraç edilen araç sayısı 400 bini geçiyor. Firma, 2022 yılında Çin’e ihraç ettiği araçları geri çağırmıştı. Bu geri çağırmanın nedeni yazılım hatası olarak açıklandı.

Çin’e gönderilen Model 3 ve Model Y araçlarda, stop lambalarının yanmamasına sebebiyet veren bir yazılım hatası bulundu. Bu hatanın ilk çalıştırma sırasında meydana geldiği ve çarpışma riskini artırdığı açıklandı. Sorun yazılım güncellemesi neticesinde giderildi.

Tesla fiyatlarına sürpriz zam haberi geldi: Hangi model, ne kadar oldu? Güncel Tesla fiyatları… ile ilgili etiketler Tesla Elektrikli otomobil
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.