Teröristler hain saldırı için neden İstiklal Caddesi'ni seçti?

Taksim'de 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırının arkasından terör örgütü PKK/YPG çıktı. Saldırıyla ilgili dikkat çeken detaylar paylaşan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Murat Aslan "Eğer Türkiye'nin en meşhur caddesinde Türkiye'yi hedef olarak alıyorsanız burada vereceğiniz mesaj büyük ihtimalle öncelikle Türk halkına yöneliktir. İkincisi turistik bir mekan olması nedeniyle dünya gündemine oturması muhtemel olan bir bölgede bu saldırı gerçekleştiriliyor" dedi.

İstanbul Taksim'de bulunan İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Soylu bombayı koyan teröristin yakalandığını belirterek, "Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var" dedi.

Saldırıyla ilgili dikkat çeken detayları paylaşan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Murat Aslan şu ifadeleri kullandı;

"Bu yapılan saldırı, sivillere yönelik olarak ve herhangi bir hedef gözetmeksizin yapılan bir saldırı. Sivillerin zarar görmesini özellikle de sayı bakımından bu zararın yüksek düzeyde olmasını hedefleyen bir saldırı.

Eğer Türkiye'nin en meşhur caddesinde Türkiye'yi hedef olarak alıyorsanız burada vereceğiniz mesaj büyük ihtimalle öncelikle Türk halkına yöneliktir. İkincisi turistik bir mekan olması nedeniyle dünya gündemine oturması muhtemel olan bir bölgede bu saldırı gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla etki bağlamında turistlerinde zarar görme ihtimali nedeniyle bence tamamen uluslararası bir terör saldırısında bahsetmek lazım.

Burada etkilenen en büyük husus Türk turizmidir. Çünkü olay olduğu anından itibaren dünyanın pek çok farklı köşesinden 'Bölgede zarar gören turist var mı?'sorularına yant arandı. 'Türk turizmin bundan etkilenme olasılığı nedir?' sorusu hemen gündem oldu.

Dolayısıyla bu tür saldırılarda kimin fayda sağladığına yönelik analizin çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Mersin'de biliyosunuz paramotorlarla Suriye'den kalkarak intikal ettile ve bir terör saldırısı gerçekleştirdiler. Şu an da İstanbul'un en meşhur yerinde bu saldırı gerçekleşiyor. Burada birazcık da Türk turizmine yönelik baltalama girişimi olduğunu düşünmek gerekiyor. Bir maksat var burada."

Teröristler hain saldırı için neden İstiklal Caddesi'ni seçti? ile ilgili etiketler İstiklal Caddesi Saldırı Taksim
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.