En çok ziyaret edilen 5 müzeden biri! Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi yeniden ziyarete açılıyor

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen 5 müzesi arasında olan Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi yeniden ziyarete açılıyor. Avrupa Birliği'nin desteğiyle Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi 20 Haziran gibi ziyaretçi kabul etmeye başlayacak. İşte detaylar...

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi yeniden ziyarete açılıyor.

En çok ziyaret edilen 5 müzeden biri! Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi yeniden ziyarete açılıyor

Sinop'ta 1887'den 1999'a kadar hapishane olarak kullanılan, 2000'de ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde, Temmuz 2020'de başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Aslına uygun restore edilen müzede, proje kapsamında sanatsal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı alanlar ile deniz müzesi de oluşturuluyor.

EN ÇOK ZİYARET EDİLEN 5 MÜZEDEN BİRİ

İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren, AA muhabirine, Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesinin, Türkiye'de en çok ziyaret edilen 5 müze arasında yer aldığını söyledi. Tarihi yapının tekrar ne zaman ziyarete açılacağı yönünde sıkça sorularla karşılaştıklarını belirten Süren, kamuoyundan gelen talebin karşılanması için sürecin hızlı ilerletildiğini vurguladı.

Süren, şu bilgileri paylaştı:

"Restorasyon çalışmaları 24 aylık planı kapsıyordu. 5-6 aylık sarkmayla süreç devam etti. Önümüzdeki haziran ayının 20'si civarında açılması gerekiyor. Yüklenici firma çalışmalarını tamamladı. Önümüzdeki bir hafta, 10 gün içinde geçici kabul aşaması olacak, Bakanlığımız tarafından teslim alınacak. Kısa sürede hazır hale getirilerek 20 Haziran gibi ziyarete açılmış olacak."

TARİHİ DOKU KORUNACAK

Restorasyon çalışmaları sırasında tarihi dokunun tamamen korunduğunun altını çizen Süren, "Bunun yanında sosyal donatı alanları, kafeteryalar, kültür ve sanat etkinliklerinin yapılabileceği atölyeler oluşturuldu. Fonksiyon olarak da edebiyat müzesi, denizcilik müzesi gibi fonksiyonlar veriliyor. Bu fonksiyonlandırma belki ziyarete açılmaya yetişmeyebilir çünkü peyderpey zaman içinde fonksiyonlandırılacak" dedi.

En çok ziyaret edilen 5 müzeden biri! Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi yeniden ziyarete açılıyor ile ilgili etiketler Seyahat Sinop Müze
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.