SuperHaber yazarı Nuran Yıldız yazmıştı... RTÜK Kızılcık Şerbeti'ne neden kafayı taktı?

Kızılcık Şerbeti dizisine RTÜK tarafından verilen beş haftalık yayın durdurma cezasına karşı yapılan itiraz kabul edildi. SuperHaber yazarı Nuran Yıldız son yazısında Kızılcık Şerbeti dizisine yasak getiren RTÜK'ü eleştirerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte RTÜK'ün kafaya taktığı sahne ve nedeni...

Kızılcık Şerbeti dizisine RTÜK tarafından verilen beş haftalık yayın durdurma cezasına karşı yapılan itirazla ilgili karar çıktı.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, RTÜK’ün beş kez yayın durdurma kararını bozdu. Kızılcık Şerbeti dizisi cuma günü yeniden seyirciyle buluşuyor.

SuperHaber yazarı Nuran Yıldız, son yazısında Kızılcık Şerbeti dizisine yasak getiren RTÜK'ü eleştirerek RTÜK'ün kafaya taktığı sahnenin nedeni ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

RTÜK BU SAHNEYE NEDEN KAFAYI TAKTI?

"RTÜK’ün “kötü örnek oldu” iddiasına konu sahne şöyle: Muhafazakâr ailenin kızı Nursema istemediği bir adamla zorla evlendiriliyor. İlk gece kocasının birlikte olma ısrarına karşı koyduğu için eşi tarafından yere itiliyor, kaçmak için pencereye tırmanmışken eşi onu aşağıya itiyor. Soru şu: Ekranlar işkence, kan, revan şiddet sahneleriyle doluyken RTÜK bu sahneye neden kafayı taktı?" sorusunu soran Yıldız, RTÜK'ün erkek egemen zihniyetini eleştirdi. 

İşte Yıldız'ın yazısından ilgili bölüm: 

RTÜK’ÜN NURSEMA İLE DERDİ ŞU

“Kızılcık Şerbeti” dizisine 5 yayın durdurma ve yüksek miktarda para cezası verildi.

RTÜK’ün “kötü örnek oldu” iddiasına konu sahne şöyle:

Muhafazakâr ailenin kızı Nursema istemediği bir adamla zorla evlendiriliyor. İlk gece kocasının birlikte olma ısrarına karşı koyduğu için eşi tarafından yere itiliyor, kaçmak için pencereye tırmanmışken eşi onu aşağıya itiyor.

Karara itiraz edildi. Yayın durdurma cezası kaldırıldı. Dizi başlarken yayın durduruluverdi, sanki yangından mal kaçırılıyor.

Soru şu: Ekranlar işkence, kan, revan şiddet sahneleriyle doluyken RTÜK bu sahneye neden kafayı taktı?

Bence iki önemli nedeni var;

Bir, muhafazakâr ailenin boyun eğen kızı Nursema, kocasının kendisine tecavüz etmesine rıza göstermedi.

O sahnede Nursema’ya tecavüz edilseydi, RTÜK bir şiddet unsuru görür müydü? Kadınlara biçilen rol “öğrenilmiş çaresizlik”ti, dışına çıkılamazdı.

İki, birincinin zemini zaten, RTÜK’ün 8 üyeli Üst Kurulu’nun 7’si erkek!

Erkek egemen RTÜK için kendini var eden, boyun eğmeyen, erkek tahakkümünü kabul etmeyen Nursema “kötü örnek”ti ve bunu böyle söyleyemeyeceği için de zoraki şiddet sahnesi altına gizleyerek yapıyordu.

Durum apaçık RTÜK’ün kadınlara karşı geliştirdiği tavrın somut kanıtıyken, durumu kınayan bir tek kadın kuruluşunun olmaması, başkanı kadın olan İstanbul Barosu'nun konuyu görmezden gelmesi çok acayip.

Türkiye, çirkin niyetlerin hoyratlığını tepkisizce seyretmeyi hak etmiyor.

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

SuperHaber yazarı Nuran Yıldız yazmıştı... RTÜK Kızılcık Şerbeti'ne neden kafayı taktı? ile ilgili etiketler Kızılcık Şerbeti
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.