Süper Ay koronavirüs salgınının bitişi mi olacak?

Tüm dünyayı kısa sürede etkisi altına alan COVID-19 salgını birçok kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldu. Salgının yayılmaması adına önlemler alınmaya devam edilirken, İngiltere’de Ay’ın Dünya’ya en çok yaklaştığı gün olan ‘Pembe Süper Ay’, halk tarafından koronavirüs salgınının sona ermesi olarak yorumlanıyor.

Çin'in Vuhan kentinde görülen ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dünya çapında çoğu kişinin ölümüne sebep oldu. Okullar, camiler ve çoğu iş yeri geçici olarak kapatıldı. Çoğu ülkede gerekli tedbirler alınmaya devam edilirken, Ay'ın Dünya'ya en yakın konumda olduğu ve daha büyük gözlemlendiği "Süper Ay" birçok ülkeden görüntülendi.

Süper Ay'ın, ilki 9 Şubat'ta, ikincisi ise 9 Mart'ta gerçekleşmişti.

 İngiltere'de de görüntülenen Süper Ay dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından kurtuluş olarak nitelendiriliyor.

Süper Pembe Ay, Yarın Gözlemlenecek

Bu yıl 3’üncüsü gözlenen süper ay olayında, Dünya’nın uydusu Ay, yüzde 30 daha parlak ve yüzde 14 daha büyük gözlemlendi. Bu doğa olayı, batıl inançlı İngilizler tarafından koronavirüs salgınının yakın zamanda sona ereceği şeklinde yorumlanıyor.

Süper Ay Amerikan Yerlileri tarafından, ‘Pembe Süper Ay’ olarak isimlendiriliyor.

8 Nisan 2020 Pembe Süper Ay hangi burcu nasıl etkileyecek? Saat kaçta?

SÜPER AY NEDİR?

Eliptik yörüngesi nedeniyle Dünya'ya olan mesafesi değişen Ay, yörüngesinin Dünya'ya en yakın olduğu noktasından dev ve parlak bir küre gibi beliriyor. Ay, Yerberi'de Dünya ile arasındaki mesafeyi yaklaşık 355 bin kilometreye indirirken, en uzak olduğu Yeröte'de bu mesafe yaklaşık 405 bin kilometreye çıkıyor. Dünya ile Ay arasındaki normal mesafe ise 384 bin 400 kilometre. Uzmanlara göre Süper Ay'a bakmak için ekstra bir korumaya ihtiyaç yok.

Süper Ay koronavirüs salgınının bitişi mi olacak? ile ilgili etiketler Dünya Koronavirüs Korona 2020 süper ay pembe süper ay dolunay Koronavirüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.