Süleyman Soylu açıkladı: CHP, gizemli büyükelçi ile ne konuştu? HDP'den oy devşirmek için harekete mi geçildi?

Aydın'da bir foruma katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir Avrupa ülkesinin büyükelçisi ile fikir alışverişinde olduğunu açıkladı. Soylu, Kılıçdaroğlu'nun bu elçi ile 2023 yılında kaç tane milletvekili çıkacağı, HDP'den nasıl oy devşireleceği ve sözde Millet İttifakı içindeki bütün ayrıntılarının konuştuğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde sığınmacılarla ilgili konuşma yaptığı bir canlı yayında CHP'nin bir büyükelçi ile görüşüp bazı konularda akıl danıştığını, fikir beyan ettiğini anlatmıştı.

O konuları daha sonra açıklayacağım diyen Soylu, bugün Aydın'da katıldığı forumda bu sorulara cevap verdi. 

'KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKACAĞINI AVRUPA ÜLKESİNİN BÜYÜKELÇİSİ İLE KONUŞTUNUZ'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir büyükelçiyle yapılan görüşme konusunda soru sorduğunu belirterek, "Allah'tan bu ülkede CHP içerisinde de bu vatana ihanet edenlere karşı içi cızlayan ve bunları nerede konuşulmuşsa oradan nakleden insanlar var da bunlar bir vesileyle ihaneti vataniye olabilecek bir tabloyu ortaya koyabiliyorlar" dedi.

 "Bin yıldır değiştirmek istiyorlar, 'biz sizi beğenmiyoruz' diyorlar. Çünkü biz batının bize giydirdiği elbiseye girmedik bugüne kadar" diyen Soylu, bugünlerde büyükelçilerin hareketli olmasının da bununla bağlantılı olduğunu ifade etti.

'HDP'DEN NASIL OY DEVŞİRECEĞİNİZİ...'

Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"Ben bir şey söyledim; 'siz bir büyükelçiyi, birisine gönderdiniz' dedim. 'Ben göndermedim' desin Sayın Kılıçdaroğlu. Bir iddiayı daha ortaya koyuyorum. Ben tek tek konuştuğunuz cümleleri söyleyeceğim. Utanmadan 2023 yılında kaç tane milletvekili çıkacağını bir Avrupa ülkesinin büyükelçisiyle konuştunuz. Ufak bir dedikodu daha vereyim, Çağatay Kılıç dedikodusu yaptınız. 'Tayyip Erdoğan, bunu niye bu ülkeye gönderdi' diye dedikodusunu yaptınız.

"HİÇBİR HASSASİYETİNİZ YOK"

İlk cumhurbaşkanı seçilenin 2 veya 3 yıl gideceğini, ardından yeni cumhurbaşkanı seçmek zorunda olunduğunu konuştunuz. Daha söyleyeyim, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın sonuçlarının Türkiye'nin seçimini nasıl etkileyeceğini değerlendirdiniz. Daha ötesini söyleyeyim, sözde Millet İttifakı içindeki bütün ayrıntıları, Ali Babacan'ı, Ahmet Davutoğlu'nu nereye oturttuğunuzu, HDP'den nasıl oy devşirileceğini...

Hiçbir hassasiyetiniz yok. Allahtan bu ülkede CHP içerisinde de bu vatana ihanet edenlere karşı içi cızlayan ve bunları nerede konuşulmuşsa oradan nakleden insanlar var da bunlar bir vesileyle ihaneti vataniye olabilecek bir tabloyu ortaya koyabiliyorlar. Sizin ne demokrasiye ne vatana ne ortaya koyduğunuz masaya saygınız olmadığını, biraz daha konuşurlarsa daha ötesini söyleyerek ortaya koyacağım."

 

 

  

Süleyman Soylu açıkladı: CHP, gizemli büyükelçi ile ne konuştu? HDP'den oy devşirmek için harekete mi geçildi? ile ilgili etiketler Süleyman Soylu CHP HDP Büyükelçi oy devşirme
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.