Sudan'da Türkiye'nin tahliye uçağına ateş açıldı! MSB'den ilk açıklama: Uçağımız emniyetle indi!

Sudan ordusu, Wadi Sedna askeri havalimanına iniş yapan Türk tahliye uçağına, Sudan'da ordu içindeki isyancı grup Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) tarafından ateş açıldığını duyurdu. MSB uçağın emniyetle inişini gerçekleştiğini duyurdu.

Son dakika haberi: Sudan Ordusu, Paramiliter güç Hızlı Destek Güçleri'ni Vadi Seyidna Hava Üssü'nde bir Türk tahliye uçağına ateş açtığını duyurdu.

Açıklamada, HDK 'nın Türk tahliye uçağına iniş sırasında ateş açtığı ve yakıt ikmal bölümünün hasar aldığı belirtildi.

Reuters'ın haberine göre, uçağın daha sonra güvenli bir şekilde iniş yaptığı bildirildi. 

Vadi Seyidna Hava Üssü, Sudan'ın başkenti Hartum yakınlarında bulunuyor.

MSB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

MSB'den gelen açıklamaya göre personelde yaralanan olmadı.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

"Çatışmaların devam ettiği Sudan’da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır.

Uçağımız emniyetle inişini gerçekleştirmiştir. Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır."

SUDAN'DA ORDU İLE ORDU İÇİNDEKİ HDK ARASINDA ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Sudan'ın başkenti Hartum ve diğer şehirlerde 15 Nisan sabahı Sudan ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında silahlı çatışmalar başlamıştı.

Ordu ile HDK arasında "HDK'nin tamamen orduya katılmasını" öngören askeri güvenlik reformu konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık, sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan Sağlık Bakanlığı, ordu ile HDK arasında 15 Nisan'da başlayan çatışmalarda 26 Nisan Çarşamba gününe kadar 512 kişinin öldüğünü, 4 bin 193 kişinin yaralandığını bildirmişti.

SUDAN'DAN TAHLİYE DEVAM EDİYOR

Türkiye de çatışmaların tavan yapması sonrası ülkedeki vatandaşlarının tahliyesine başlamıştı. Aralarında Türkiye, ABD, Çin, Rusya, İngiltere, Fransa ve Suudi Arabistan'ın da bulunduğu 50'den fazla ülke, vatandaşlarını karadan Etiyopya ve Mısır, denizden ise Port Sudan Limanı üzerinden ve hava yoluyla tahliye etmeye devam ediyor.

Sudan'da Türkiye'nin tahliye uçağına ateş açıldı! MSB'den ilk açıklama: Uçağımız emniyetle indi!

Sudan'da Türkiye'nin tahliye uçağına ateş açıldı! MSB'den ilk açıklama: Uçağımız emniyetle indi! - Resim : 2

ATEŞKES PEK UYGULANMIYOR

Sudan ordusu, Suudi Arabistan ve ABD'nin çabalarıyla mevcut ateşkesi 72 saat daha uzatma kararı aldığını duyurmuştu. Ancak ateşkesin sağlıklı şekilde yürütülemediği, çatışmaların zaman zaman arttığı belirtilmişti.

Sudan'da Türkiye'nin tahliye uçağına ateş açıldı! MSB'den ilk açıklama: Uçağımız emniyetle indi! ile ilgili etiketler Sudan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.