Starbucks'ın Latte'si kaç kalori? Küçük, orta ve büyük boyun kalorisi!

Yaz aylarına yaklaşılmasıyla birlikte form tutmak isteyenler yiyecek ve içeceklerinin kalorilerini merak ediyor. Gün içersinde vazgeçilmeyen içeceklerden biri ise kahveler oluyor. Kahve zincirlerinden olan Starbucks'a gün içerisinde pek çok kişi kahve almaya gidiyor. Kahvesverler Starbucks'ta Latte'nin kalorisini araştırmaya başladı. Peki Starbucks'ın Latte'si kaç kalori? Tall boyun kalorisi nedir? Orta ve büyük boyun kalorisi! Detaylar haberimizde...


Gün içerisinde tüketilen içeceklerin başlarında yer alan kahve birçok kişinin vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Sabah kahvaltısında veya öğlen yemekten sonra günün farklı zamanlarında tüketilen kahvenin ne kadar kalori içerdiği merak ediliyor.Kahve zincirlerinden Starbucks pek çok vatandaş tarafından tercih ediliyor. Peki Starbucks'ın Latte'si kaç kalori? Tall boyun kalorisi nedir? Küçük, orta ve büyük boyun kalorisi! Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Starbucks'ın Latte'si kaç kalori? Küçük, orta ve büyük boyun kalorisi!

LATTE

Latte, İtalyanca'da Süt anlamına gelmektedir. Asıl adı Caffe Latte Machiatodur. Espresso, buharla ısıtılmış kıvamlı süt dolu bir kupaya eklenir. Genellikle ince ve uzun bardakta servis edilir. İsteğe göre üzerine süt köpüğü ve tatlı krema eklenir.

İtalyan'ların genelde sabah kahvaltılarında sıkça tükettikleri Latte, Türkiye'de son yıllarda bazı cafe markalarının yaygınlaşması ile tanınmıştır.

STARBUCKS CAFFE LATTE KALORİSİ

Starbucks'ın Latte'si kaç kalori? Küçük, orta ve büyük boyun kalorisi! - Resim : 2

SICAK İÇECEKLER (TALL BOY)

Filtre Kahve 4 kcal
Tea 0 kcal
Yağsız süt ile hazırlanmış Cappuccino 64 kcal
Yağsız süt ile hazırlanmış Caffè Latte 102 kcal
Yağsız süt ile hazırlanmış Caramel Macchiato 142 kcal
Yağsız süt ile hazırlanmış Caffè Mocha - Kremasız 166 kcal
Caffè Americano 11 kcal


STARBUCKS'DA ''BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ'' KISMINDA YER ALAN BİLGİLER?

Menüdeki içecek seçeneklerinden sizin için 87.000 farklı içecek hazırlayabiliyoruz! Farklı süt, şurup ve espresso seçenekleri ile siz içeceğinizi hayal edin, biz sizin için
hazırlayalım.


Size en iyi hizmeti sunmak için buradayız! İçeceğinizden memnun kalmazsanız bunu bizimle paylaşın, damak zevkinizeözel tekrar hazırlayalım.


 İçeceğinizi mağazamızda içmeyi tercih ederseniz, baristalarımızdan seramik veya cam bardakta servis edilmesini isteyebilirsiniz.

STARBUCKS

ABD'li kahve dükkânları zinciridir. Merkezi Seattle, Washington'dadır. Starbucks, adını Moby Dick'teki Starbuck adlı karakterden alır ve simgesi bir denizkızıdır.

STARBUCKS HAKKINDA

O zamanlar, şirket Seattle’daki tarihi Pike Place Çarşısı’nda bulunan tek bir mağazadan oluşuyordu. Starbucks, sadece küçük bir mağazadan dünyanın en kaliteli, taze kavrulmuş kahve çekirdeklerini sunuyordu. Moby Dick'ten ilham alınan adı, eski kahve tüccarlarının denizcilik geleneği ve açık denize olan aşklarından gelmektedir.

1981 yılında, Howard Schultz (Starbucks yönetim kurulu başkanı, icra kurulu başkanı) bir Starbucks mağazasına ilk adımını attı. Schultz, ilk kez aldığı bir fincan Sumatra ile Starbucks'a girdi ve bir yıl sonra şirkete katıldı.

Bir yıl sonra, yani 1983 yılında Howard Schultz İtalya'ya gitti ve İtalyanların espresso barlarından ve kahve deneyimine olan aşklarından büyülendi. İtalyan kafe geleneğini Amerika Birleşik Devletleri'ne getirmek istiyordu. İnsanların bir araya gelebilecekleri, sohbetlerine ev sahipliği yapacak bir mekan yaratmak… Ev ve iş yerlerinden sonra 3.adreslerini oluşturmak… Schultz, Il Giornale kafelerini açmak üzere kısa bir süreliğine Starbucks'tan ayrıldı ve yerel yatırımcıların yardımlarıyla Starbucks'ı satın alarak 1987 yılının Ağustos ayında şirkete geri döndü.

Starbucks, kurulduğu tarihten itibaren farklı bir şirket olma yolunda ilerledi. Sadece kahve ve zengin bir kahve kültürü değil, bir deneyim sundu.

Hedefimiz ilham veren ve insan ruhunu zenginleştiren bir marka olmak!

Bugün Starbucks 65 ülkede 21.000'in üzerinde mağazasıyla, kahve satın alınması ve kavrulmasında dünyanın bir numaralı şirketidir. Ve biz her bir fincanla, benzersiz Starbucks Deneyimi sunmak için çalışıyoruz.

KAHVE

Kahve, kökboyasıgiller (Rubiaceae) familyasının Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyve çekirdeklerinin kavrulup öğütülmesi ile elde edilen tozun su ya da süt ile karıştırılmasıyla yapılan içecektir.

Kahve ağacının ilk bulunduğu yer olan Habeşistan'ın Kaffa yöresinin Arapça karşılığı "qahwah " dır. Araplar bugün bilinen kahveyi henüz tanımıyorken kelime keyif veren içki, şarap anlamında kullanmaktaydı. Bugünkü anlamını 14. yüzyılda kazanmaya başlamıştır. Bu Türkçede "kahve"ye dönüşmüş, buradan da Avrupa'da café, caffe, koffie, coffee, koffie, Kaffee şekline gelmiştir.


KAHVE AĞACI

Çiçekleri beyaz ve hoş kokulu, kirazı andıran kırmızı meyvesinin içinde iki çekirdek bulunan, dikildikten yaklaşık 3 yıl sonra meyve vermeye başlayan ve 30-40 yıl boyunca aralıksız meyve veren bir ağaç türüdür. Doğal haline bırakıldığında 8-10 metreye kadar uzayan ağaç, meyvelerin kolay toplanabilmesi için sürekli budanarak 4-5 metre uzunluğunda bir çalı boyutunda tutulur. Kahvenin defne yaprağına benzer derimsi ve kenarları dalgalı kışın dökülmeyen koyu, parlak ve sivri uçlu yaprakları vardır. Bol yağış alan, ortalama sıcaklığın 18-24°C arasında bulunduğu ve don olayının görülmediği, ekvatorun 25 Kuzey'i - 30 Güney'i arasındaki kuşakta yetişir. Soğukta ağaç ölür, ayrıca ani ısı değişiklikleri de ağaca zarar verir. Nemli ortamı sevdiğinden, kahve ağacının düzenli yağışın olduğu tropik bölgelerde yetiştirilmesi gerekir. Doğada pek çok yetişen türü olmasına rağmen yalnızca coffea arabica ve coffea robusta adındaki türlerin tarımı yapılmaktadır.

 

 

 

Starbucks'ın Latte'si kaç kalori? Küçük, orta ve büyük boyun kalorisi! ile ilgili etiketler Starbucks Orta latte kaç kalori tall küçük büyük boy
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.