Spotify kapatılacak mı?

İnternet ortamında lisansı olmadan yayın hizmeti yaptığı gerekçesi ile RTÜK tarafından Spotify'a 72 saat süre verildi. Müzikseverler tarafından sıklıkla kullanılan uygulamanın kapatılıp kapatılmayacağı büyük merak konusu oldu. RTÜK üyesi İlhan Taşçı konuya ilişkin yaptığı açıklamada erişimin engellenmesinin kaçınılmaz bir yere doğru gittiğini belirtti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 'www.medyaporttv.com', 'www.paylasfm.com', 'https://open.spotify.com' ve 'https://www.foxplay.com.tr/' internet sitelerinin, yayın lisansı almadan yayın hizmeti yaptığını tespit ettiğini açıkladı.

RTÜK, açıklamasında Spotify'ın yayın lisans ücretini peşin olarak ödemez veya yayın hizmetlerine bu duyuruyu müteakib 72 saat içerisinde son vermez ise harekete geçileceğini bildirdi. RTÜK'ün açıklamasında iki seçenekten birisinin tercik edilmemesi durumunda ise erişim engelleme talebinde ve suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.

RTÜK tarafından gönderilen erişim engeli uyarısının ardından RTÜK üyesi İlhan Taşçı, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Spotify kapatılacak mı?

SPOTİFY İLE TEMAS KURULAMAMIŞ

Erişimin engellenmesinin kaçınılmaz bir yere doğru gittiğini belirten Taşçı şu ifadeleri kullandı;

"Sosyal medya yasası kapsamında Spotify, lisans yükümlülüğünü an itibarıyla yerine getirmediği için 72 saatlik süre verilmiş durumda. RTÜK ile temasa geçerek hazırlıklarını tamamladıktan sonra başvuracaklarını bildiren platformlar var. Spotify ile ilgili bir temas kurulamamış ve bir muhattap bulunamamış. Çünkü Spotify'ın şu anda Türkiye'de bir temsilciliği bulunmuyor.

YÜKÜMLÜLÜĞÜ YERİNE GETİRMEZSE ERİŞİM ENGELİ KAÇINILMAZ

Eğer 72 saatlik süre içerisinde bu durumda bir değişiklik olmazsa yani yasada belirtilen lisans yükümlülüğünü yerine getirme noktasında bir girişimleri bulunmazsa yasada bulunan açık hüküm gereğince RTÜK idaresi Ankara Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak Spotify'ın lisans yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle erişimin engellenmesini talep edecek. Umarım bu 72 saat içerisinde bir bağlantı noktası bulunur ve yasada belirtilenler gerektiği şekilde yerine getirilerek sorun aşılmış olur. Diğer türlü bu aşamada erişimin engellenmesi kaçınılmaz bir yere doğru gidiyor" 

Spotify kapatılacak mı? ile ilgili etiketler RTÜK İlhan Taşçı Spotify spotify kapanıyor mu
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.