Sözleşmeliden kadroya geçiş hakkının kapsamı genişletildi! Artık o gruplarda kadroda! Emeklilik hesabı değişecek mi?

Kasım ayı kabine toplantısı çıkışında sözleşmeli personellere kadro hakkının tanımlanacağını müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra söz konusu kararın kapsamının genişletildiği duyuruldu.

Ülke sınırları içerisinde yaşayan yüzbinlerce çalışanın senelerdir beklediği karar, geçtiğimiz günlerde düzenlenen kabine toplantısı sonrasında açıklandı. Bir süre önce kamuda sözleşmeli olarak istihdam edilmiş olan personeller ile memur olarak istihdam edilmiş olan personeller arasında oluşan farkın kaldırılması ve kamuda tek tip kadroya geçilmesi için bir çalışma başlattıklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, söz konusu çalışmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu.

28 Kasım günü düzenlenmiş olan kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen ve toplantı kararlarına ilişkin vatandaşları bilgilendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun süredir beklenen müjdeyi verdi. Kamuda sözleşmeli olarak istihdam edilmiş olan personellerin çeşitli kriterler çerçevesinde kadrolu personel statüsüne geçiş yapılmasına karar verildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzbinlerce vatandaşı ve ailelerini sevince boğdu. Dün ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin söz konusu kadro hakkının kapsamında değişiklik yapıldığını ifade etti.

Kamuda tek tip kadronun olmasına karar verildikten sonra çalışanlar emeklilik konusunu araştırmaya başladı. Sözleşmeliden kadroya geçen vatandaşlar emeklilik hesaplarında bir değişiklik olup olmayacağını merak ediyorlar.

KAPSAM GENİŞLETİLDİ!

Sözleşmeliden kadroya geçiş hakkının kapsamı genişletildi! Artık o gruplarda kadroda! Emeklilik hesabı değişecek mi?

28 Kasım günü düzenlenmiş olan kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçerek toplantıya ve toplantıda alınan kararlara ilişkin kamuoyunu bilgilendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmeli personellere kadro haklarının verildiğini ve 3+ 1 sistemi ile bundan sonra kamuda tek tip kadro olacağını açıkladı. Dün ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi. Bilgin söz konusu kararın kapsamına 50- D’li araştırma görevlilerinin ve sözleşmeli sanatçıların da dahil edildiğini ifade etti.

EMEKLİLİK HESABINDA FARKLILIK OLACAK MI?

Kamuda 3 yılını dolduran sözleşmeli personeller 1 yıllık aday memurluk sürecinden sonra kadroya geçiş hakkı elde edecek. Bu durumun emeklilik hesabında nasıl bir farklılığa sebep olacağı ise merak konusu oldu.

Sözleşmeli personeller 4A koluna bağlı iken memurlar 4C koluna bağlı olarak çalışıyor. Kadroya geçiş haklarının resmen tanımlanmasından sonra emeklilikte sigorta başlangıç tarihleri baz alınarak bazı farklılıklar ortaya çıkabilir. Bu konuda açıklama yapan uzmanlar sigortalılıkta son 1260 gününü memur statüsünde geçiren personellerin 4C kolundan emekli olacağını aksi durumda ise emekliliğin 4A statüsünden hak edileceğini ifade etti.

Sözleşmeliden kadroya geçiş hakkının kapsamı genişletildi! Artık o gruplarda kadroda! Emeklilik hesabı değişecek mi? ile ilgili etiketler Sözleşme emeklilik
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.