Sosyal yardım parası ne zaman hesaplara yatacak? 1000 TL yardım parası yattı mı?

Sosyal yardım parası ne zaman hesaplara yatacak? 1000 TL sosyal yardım parası için başvuru süreci, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatıldı. Zehra Zümrüt Selçuk, 2 milyon 111 bin haneye 1000 TL destek ödemesinin 1 Nisan'da başlayacağını açıklamıştı. Birçok kişi ödemelerin ne zaman hesaplara yatacağını merak ediyor. Peki, Sosyal yardım parası ne zaman hesaplara yatacak? 1000 TL yardım parası yattı mı? Detaylar haberimizde...

Sosyal yardım parası ne zaman hesaplara yatacak? 2 milyon haneye tahsis edilen 1000 TL sosyal yardım parası ihtiyaç sahibi olarak belirlenen kişilerin hesaplarına ne zaman yatacağı merak edilip arama motorlarından araştırılmaya devam ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1000 TL yardım parasının 1 Nisan Çarşamba itibari ile başlayacağını açıklamıştı. Yardım parasının nasıl alınacağı ve hesaplara yatıp yatmadığını vatandaşlar tarafından sıkça araştırılan konular arasında yer aldı. Peki, Sosyal yardım parası ne zaman hesaplara yatacak? 1000 TL yardım parası yattı mı? Detaylar haberimizde...

1000 lira yardım hesaba yattı mı? 1000 liralık yardım ne zaman ...

SOSYAL YARDIM PARASI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan bilgilendirmede, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu" veya "65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun" kapsamında düzenli merkezi sosyal yardım alan 2 milyon 111 haneye, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın 1000'er lira ödeme yapılacağı hatırlatıldı.

Buna göre, nakdi destek, doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlara 1 Nisan, 1 ve 6 olanlara 2 Nisan, 2 ve 7 olanlara 3 Nisan, 3 ve 8 olanlara 4 Nisan, 4 ve 9 olanlara ise 5 Nisan'da verilecek.

PTT Kartı olanlar 1000 liralık desteği tüm kamu bankalarının ATM'lerinden komisyonsuz çekebilecek.

PTT ÖDEME TAKVİMİ HAZIRLADI

PTT AŞ'den yapılan açıklamaya göre, ihtiyaç sahibi ailelere verilecek destek kapsamındaki ödemeler için takvim hazırlandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinesinde yürütülen çalışmalarla 1000'er liralık ödeme, 2 milyon ihtiyaç sahibi aileye PTT aracılığıyla ulaşacak.
İş yerlerindeki yoğunluğun önüne geçebilmek amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yardım ödemeleri öne çekilerek, işsizlik ödenekleri ile aynı döneme denk gelmemesi sağlandı. Bu kapsamda, şirkette hesabı bulunan işsizlik ödeneği almaya hak kazanmış müşterilerin söz konusu ödeneği 5 Nisan'dan itibaren hesaplarına yatırılacak.

Sosyal yardım parası ne zaman hesaplara yatacak? 1000 TL yardım parası yattı mı? ile ilgili etiketler Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Zehra Zümrüt Selçuk Koronavirüs Korona Sosyal Yardım Para Ödeme 2020 ihtiyaç ödeme süresi ne zaman yatacak
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.