Hükümet ne zaman göreve başlayacak?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin ettiği hükümetin göreve başlayacağını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş TBMM önünde açıklamalarda bulundu. Elitaş, yemin törenine kadar istifa eden vekillerin yerine atama yapılamayacağını açıkladı.

Elitaş'ın açıklamalarından önemli satırbaşları şöyle:

Meclis takvimi - "8 Temmuz'da milletvekili yemin edecek. 9 Temmuz'da Cumhurbaşkanı yemin edecek gibi görünüyor. Cumhurbaşkanının yemini ile hükümetin görevi başlıyor. Meclis Başkanlığı seçimi için adayımız 8-9 Temmuz gibi olabilir. İlk grup toplantısı 10 Temmuz'da yaparız. Şeklen orada belli olur."

İstifa eden vekilin yerine atama olabilir mi? - "Şuan bir milletvekili istifa ederse onun görev yeri boş kalır. Bu YSK'nın kararının farklı yorumlanması ile ilişkili bir durum. Yanlış yorumlamadan kaynaklanıyor."

Hükümet ne zaman göreve başlayacak? ile ilgili etiketler Son dakika mustafa elitaş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.