Hakkari 24 Haziran seçim sonuçları?

24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kaldı. Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonuçları merakla bekleniyor. Güneydoğu'nun kritik şehirlerinden olan Hakkari'nin oy oranlarının ne olacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 2018 Hakkari seçim sonuçlarını ve oy oranlarını seçim günü sitemizden detayları ile öğrenebilirsiniz...

24 Haziran Hakkari seçim sonuları! Vatandaşlar 24 Haziran'da sandık başına gitmeye hazırlanıyor.Yaklaşık 150 bin seçmenin oy kullanacağı Hakkari'de partilerin ve cumhurbaşkanlarının oy oranlarının ne olacağı herkes tarafından büyük bir merak ile bekleniyor. Seçime sayılı günler kala heyecanlı bekleyiş sürüyor. 2018 Hakkari seçim sonuçlarını ve oy oranlarıseçim günü sitemizden takip edebilirsiniz! Merak edilen detaylar haberimizde...

Hakkari 24 Haziran seçim sonuçları?

HAKKARİ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER?

AK Parti, listelerinde sürpriz isimlere yer verdi. Peki Hakkari AK Parti milletvekili adayları kim oldu? Hangi isimler listeye girdi? Hakkari AK Parti milletvekili adayları kimler?

İşte YSK'ya verilen liste

Husret Dinç
Abdulmecit Tarhan
Nurettin Fırat

Hakkari 24 Haziran seçim sonuçları? - Resim : 2

HAKKARİ MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER?

MHP, listelerinde sürpriz isimlere yer verdi. Peki Hakkari MHP milletvekili adayları kim oldu? Hangi isimler listeye girdi? Hakkari MHP milletvekili adayları kimler?

İşte YSK'ya verilen liste:

FATİH ÖZBEK
ŞAHMİR ŞEN
NACİ SEVİNÇ

HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

24 Haziran seçimlerinde hakkında kesinleşmiş ceza bulunan tutuklu isimler tekrar aday gösterilmedi. Bu isimler arasında eski Eş Başkan Figen Yüksekdağ, Ferhat Encü ve Abdullah Zeydan yer alıyor. Selahattin Demirtaş da cumhurbaşkanı adayı olduğu için milletvekilliğine aday gösterilmedi.

Adaylık listesinde öne çıkan isimler arasında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) mağduru akademisyenler, gazeteciler, sanatçılar, Halkların Demokratik Partisi bileşenlerinden temsilciler yer alıyor.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan İstanbul'dan, Sezai Temelli ise Van'dan aday oldu. Parti sözcüsü Ayhan Bilgen yeniden Kars'tan aday olurken, Grup Başkanvekilli Meral Danış Beştaş Siirt'ten aday.

Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu'nun İstanbul olan seçim bölgesi değiştirilerek Ankara birinci bölgeden aday gösterilirken, Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir de yeniden Ağrı'dan aday gösterildi.

2011 yılında OdaTV davasından tutuklanarak bir yıl; Aralık 2016'da da Cumhuriyet gazetesi davasından tutuklanarak 15 aya yakın bir süre cezaevinde kalan gazeteci Ahmet Şık da İstanbul'dan ikinci bölge birinci sıra adayı oldu.

HAKKARİ CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER?

CHP, listelerinde sürpriz isimlere yer verdi. Peki Hakkari CHP milletvekili adayları kim oldu? Hangi isimler listeye girdi? Hakkari CHP milletvekili adayları kimler?

İşte YSK'ya verilen liste:

Nazım Demir
Erşat İnan
Nazmi Kızılban

İYİ PARTİ HAKKARİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

İYİ Parti'nin Hakkari milletvekili adayları merakla bekleniyordu. YSK'ya teslim edilen listeden sonra İYİ Parti Hakkari milletvekili adayları belli oldu. İşte o isimler...

Dilek Tanrıkulu
Yıldırım Örnek
Ayşe Tezel

SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLAR

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. Sonrasında ise adaylar açıklandı. Peki Saadet Partisi 27.dönem Hakkari milletvekili adayları kim oldu? İşte Saadet Partisi Hakkari milletvekili aday listesi...

HAKKARİ 1 ABDÜLVAHİT ÇİFTÇİ ESNAF

HAKKARİ 2 YAVUZ DALGIÇ EMLAKÇI

HAKKARİ 3 YUSUF KESKİN ESNAF

24 HAZİRAN SEÇİM TAKVİMİ

YSK 24 Haziran milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili bir takvim yayımladı. Buna göre 22 Mayıs tarihinde yurt içi ve yurtdışı seçmen kütükleri kesinleşiyor. 26 Mayıs tarihinde milletvekili geçici aday listeleri yayımlanacak.

30 Mayıs'ta birleşik oy pusulalarının basımı ve milletvekili kesin aday listelerinin ilanı gerçekleştirilecek.

YURT DIŞINDA SEÇİM ERKEN BAŞLAYACAK

YSK'nın takvimine göre gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemleri 7 Haziran Perşembe günü başlayacak. Yurtdışında oy verme işlemleri 19 Haziran Salı günü sona erecek. Cumhurbaşkanlığının seçiminin 2. tura kalması durumunda yurtdışında oy verme işlemleri 30 Haziran'da başlayacak ve 4 Temmuz'da sona erecek.

24 HAZİRAN OY VERME GÜNÜ

Türkiye'nin tüm illerinde, ilçelerinde, köylerinde vatandaşlar 24 Haziran günü sandığa gidecekler ve hem milletvekili hem de cumhurbaşkanlığı için oy kullanacaklar. Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda tamamlanmazsa 8 Temmuz Pazar günü ikinci tur oylaması için vatandaşlar yine sandığa gidecekler.

PROPAGANDA VE SEÇİM YASAKLARI

Propaganda serbesti ve 14 Haziran Perşembe günü başlayacak ve aynı tarihte bazı seçim yasakları da devreye girecek. Liderler 17 Haziran Pazar gününden itibaren radyo ve televizyonlarda propaganda konuşması yapabilecekler.

Hakkari 24 Haziran seçim sonuçları? ile ilgili etiketler Hakkari seçim 24 haziran 2018 hakkari seçim sonuçları oy oranı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.