Sırıkla atlamada olimpiyat finali gören ilk Türk atlet Ersu Şaşma, 5.70 atlayarak 10. oldu

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 11. gününde milli sporcu Ersu Şaşma, sırıkla atlama finalinde 10. oldu. Fenerbahçe'nin 21 yaşındaki milli sporcusu 5.70m’lik atlayışıyla 14 sporcunun yarıştığı finali 10. sırada tamamladı.

Sırıkla atlamada Türkiye'yi olimpiyat finalinde temsil eden ilk sporcu olan milli atlet Ersu Şaşma, 5.70m’lik atlayışıyla 14 sporcunun yarıştığı finali 10. sırada tamamladı.

21 yaşındaki sırıkçı, Tokyo Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen yarışta ilk denemesinde 5.55 metreyi geçti. 2. denemesinde 5.70 metreyi aşamayan milli sporcu, 3. hakkında ise geçmeyi başardı.

Ersu Şaşma, madalya mücadelesinde 5.80'i aşmak için gelirken, ilk hakkında bu yüksekliği geçemedi. 2. ve 3. hakkında da bunu başaramayan milli atlet, 14 sporcunun yarıştığı sırıkla atlamada finali 10. sırada tamamladı. Ersu, elemelerde 5.65 atlayarak Türk atletizm tarihine geçmişti.

 

 

Sırıkla atlamada olimpiyat finali gören ilk Türk atlet Ersu Şaşma, 5.70 atlayarak 10. oldu ile ilgili etiketler Atletizm Fenerbahçe tokyo 2020 Ersu Şaşma
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.