Sırada İncirlik mi var? İran üslerini ABD'ye açan ülkeleri de tehdit etti...

İran, ABD'nin Irak'taki Ayn el Esad hava üssüne ve Erbil'de Amerikan askerlerinin bulunduğu noktalara en az 22 füze attı.İran Devrim Muhafızları'nın saldırının Süleymani'nin intikamını almak için yapıldığını söylediği açıklamasında "Üslerini ABD'nin terörist ordusuna açan tüm Amerikan müttefiklerini uyarıyoruz. İran'a karşı saldırıda bulunulan her yeri hedef alacağız" dedi.

ABD'nin İranlı general Kasım Süleymani'yi öldürmesinin ardından İran, bunun intikamının alınacağını duyurmuştu.

Söz konusu misilleme, gece saatlerinde yapılan füze saldırılarıyla gerçekleşmiş oldu.

ÜSLERİNİ AÇAN ÜLKELERE TEHDİT

İran resmi haber ajansı IRNA, İran Devrim Muhafızları'nın saldırının Süleymani'nin intikamını almak için yapıldığını açıkladığını ve ABD'ye üslerini açan tüm ülkeleri uyardığını duyurdu.

Açıklamada "Üslerini ABD'nin terörist ordusuna açan tüm Amerikan müttefiklerini uyarıyoruz. İran'a karşı saldırıda bulunulan her yeri hedef alacağız" dendi.

Öte yandan yaşananların ardından gözler, İncirlik'te bulunan ABD üssüne çevrilirken, üste ciddi bir hareketlilik gözlenmedi.

Sırada İncirlik mi var? İran üslerini ABD'ye açan ülkeleri de tehdit etti...

İran, Devrim Mufahızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin cuma günü Bağdat'ta ABD hava saldırısıyla öldürülmesinin intikamının "doğru zamanda, doğru yerde" alınacağını açıklamıştı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de ABD'nin Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürmesinin savaş nedeni olduğunu söylemişti.

 

 

Sırada İncirlik mi var? İran üslerini ABD'ye açan ülkeleri de tehdit etti... ile ilgili etiketler ABD İran İncirlik Kasım Süleymani
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.