Sigara nasıl bırakılır? İşte sigara içmeyi bırakmak için yapmanız gerekenler...

İçerdiği nikotin maddesi nedeniyle bağımlılık yaratan sigara, sağlığınızı çok kötü etkiler. Sadece etkilediği alan sağlıkla da kalmayan sigara, bağımlılığı durumunda sosyal problemlere ve çevrenizde kötü izlenim bırakmak gibi pek çok probleme yol açar. Peki sigara nasıl bırakılır? İşte sigara içmeyi bırakmak için yapmanız gerekenler...

Sigarayı nasıl bırakacağınızı düşünüyorsanız veya araştırıyorsanız bırakma yolunda ilk adımı atmış sayılırsınız. Hayatınızda maddi ve manevi bir çok probleme yol açan sigara, eğer tiryakisi iseniz, bırakma aşamasında sinir, kaygı ve can sıkıntısı gibi bazı negatif etkilerle kendini belli edebilir. Peki sigara nasıl bırakılır? Sigarayı bırakmak için neler yapılması gerekir? İşte hayatınızı daha fazla etkilemeden sigarayı bırakmak için takip etmeniz gereken adımlardan bazıları...

SİGARA NEDEN ZARARLIDIR?

Sigara, içerisinde yer alan zararlı kimyasal maddeler yüzünden, sağlığınızı bozacak birçok farklı soruna neden olur. Bu zehirli maddelerin duman veya ağız yolu ile akciğerlerinize ve boğazınıza yerleşir. Akciğerlerden damalarlar aracılığıyla bütün vücuda yayılan toksik maddeler, kronik solunum hastalıkları, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet ve kanser gibi başıca hastalıklara yakalanmanıza sebep olabilir.

SİGARA NASIL BIRAKILIR?

Eğer 'Sigara nasıl bırakılır?' diyorsanız, size bu yazımızda sunacağımız adımlardan en mantıklı geleni uygulayarak başlayabilirsiniz.

Sigaraya olan bağımlılık ve vücudunuzdaki negatif etkilerden kurtulmanız imkansız değildir. Kendinize olan saygınız ve vereceğiniz kararlar ile öncelikle mental olarak hazır hissetmeniz gerekir. Sigara bırakmaya, karar verdikten sonra, kararınızın ardından bazı ufak sosyal hayat düzenlemeleri ile sigar bağımlılığından tamamen kurtulabilirsiniz. Hatta tamamen bırakmaya başlamadan önce yavaş yavaş sigara tüketiminizi sıfırlamak, süreci vücut için biraz daha kolay bir hale getirebilir.

Sigara nasıl bırakılır? İşte sigara içmeyi bırakmak için yapmanız gerekenler...

SİGARA BIRAKMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

Sigarayı bırakma süreci biraz can sıkıcı ve sancılı olabilir. Ayrıca kişiden kişiye bağlı olarak yokluğunda semptomlar farklılık gösterebilir. Kaç senedir kullandığınız, vücut yapısı ve hastalık geçmişi, mental yapınız ve karşı koyma gücünüze bağlı olarak sürecinizde farklı sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Ancak, yaşam kalitenizi arttırmak ve olası hastalık riskleriden/hastalıklardan kurtulmak veya daha sağlıklı bir hayat sürdürmek için aklınıza yatan bir tercihe sarılmanız gerekir.

Nikotin bağımlılığından kurtulmak için, sağlığınız üzerinde olumlu bir etkide bulunan birçok farklı gıda tüketerek kötü alışkanlıklarınızın önünce geçebilirsiniz. Bu gıdalar, muz, domates, süt ve patlıcan gibi süreçte oldukça faydası olduğu söylenenler arasından bazılarıdır.

Can sıkıntısında daha çok tüketilen sigarayı, egzersiz, spor gibi aktivitelerde bulunarak veya diğer hobilerinize daha fazla zaman ayırarakta bırakabilirsiniz. Ayrıca fiziksel egzersizler ile vücudunuzu güçlendirip daha da dirençli bir hale getirebilirsiniz. Bu aktivitelere örnek olarak, yürüyüş yapmak, koşuya çıkmak, güç antrenmanları, voleybol, futbol gibi sporlar olabilir. Düzenli aralıklarla spor veya hobi yaparak daha kaliteli ve sağlıklı olan bir yaşam tarzına ayak uydurabilirsiniz.

Sigara nasıl bırakılır? İşte sigara içmeyi bırakmak için yapmanız gerekenler... - Resim : 2

Eğer bu önerilerimizin hepsi geçersiz kaldıysa Alo 171 Sigara Bırakma Hattı uygulamasına başvurabilirsiniz.

Sigara nasıl bırakılır? İşte sigara içmeyi bırakmak için yapmanız gerekenler... ile ilgili etiketler sigara
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.