SEYİTHAN İZSİZ ISRARININ NEDENİ NE?

Ülkücüler ayakta.

Türk Milliyetçileri ayakta.

Muhafazakârlar ayakta.

Atatürkçüler, Ulusalcılar bile isyanda.

Son olarak Şehit Fırat’ın babası Fuat Mahir Çakıroğlu İyi Parti’ye haklı isyanını zehir zemberek sözlerle ifade etti. Baba Çakıroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve yöneticilerine “Benim oğlumun kanını kaç paraya sattınız?” diye isyan etti.

İsyanın nedeni, Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun katili Nurullah Semo isimli teröristin, İyi Parti’nin İstanbul 3. Bölge’den 2. sıra milletvekili adayı Seyithan İzsiz’den burs aldığının ortaya çıkması.

Bu nedenle herkes “Bu adayı listeden çekin” diye sesleniyor.

Ama İyi Parti yönetimi ve özellikle Genel Başkanları Meral Akşener adeta Nuh diyor Peygamber demiyor ve İzsiz’i adaylıktan çekmiyor.

Hatta Sayın Akşener’in tavrı, Gaziantep 1. sıra milletvekili adayı konusunda tepkilerini gösterenlere yanıtı bir milletvekili adayını arayıp verdiği ve o adaya “Benim Gaziantep 1. sıra adayım budur. Benim irademe kimse karşı çıkamaz. Beğenmiyorsanız istifa edin. İstiyorsanız hepiniz istifa edin yerinize 13 aday daha atarım” dediği iddialarındaki gibi net.

Adeta herkes gider ama İzsiz kalır gibi yaklaşıyor olaya.

Cuma akşamı İzsiz’in düzenlediği iftara katılım emri vermesi ve iftarda İzsiz’i yanından ayırmaması da bunun göstergesi gibi.

Peki bu ısrarın nedeni ne?

İzsiz ne gibi bir vizyon ortaya koymuş da bu kadar vazgeçilmez olmuş.

Denilebilir ki, iş dünyasında başarılı olmuş bir kişi. Bu yüzden aday gösterirsiniz, eyvallah. Ama böyle bir leke ortaya çıkarsa, bu lekeyi temizlemek için yapmanız gereken bellidir.

Ancak Meral Akşener, aktardığımız gibi kararını vermiş gibi. İzsiz’in arkasında durmaya ısrarlı.

Bu ısrarın nedenini soruşturduğumuzda ise çok çeşitli iddialar gündeme geliyor.

Bu iddialardan bir tanesi ise suyu iyice bulandırır nitelikte. Bir kaynağıma bu soruyu sorduğumda bana sadece bir twit gönderdi. Elbette o da “iddia” şerhini düştü. Bu twit gazeteci Dinçer Gökçe’nin 9 Ağustos 2022 tarihinde attığı bir twit. Aynen şunlar yazıyordu:

“Büyük bir siyasi partinin genel başkanının eşi hakkında kritik bir soruşturma yürütülüyor. Bu kişi, (ismi belli) bir otel zincirinin belediye ile olan sorununun ‘çözümünde’ 5 milyon $ almakla suçlanıyor. Olası bir operasyonda bu kişinin de gözaltına alınması gündemi altüst eder.”

SEYİTHAN İZSİZ ISRARININ NEDENİ NE?

Dinçer Gökçe’nin 9 Ağustos 2022 tarihli twiti

İddia diyerek notumuzu düşelim.

Araştırmaya devam ediyoruz.

Bulduğumuz her bilgiyi sizlerle paylaşmanın sözünü veriyorum.

Bu sözün nedeni, hiç kimseye olmasa bile yılları heba olan genç Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na ve değerli ailesine borcumuzdur.

 

Diğer Yazıları