Sevgililerin romantik akşam yemeği "Salça Soslu Spagetti" yine revaçta! Bu özel sos ile daha lezzetli hale gelecek!

Pratik ve kolay bir akşam yemeği özel sosuyla harmanlanan Salça soslu Spagetti ile ucuza gelecek. İşte o püf nokta!

Sevgilinizle akşam yemeğine çıkmak için restorana tonlarca para dökmeyin. Öğrencilerin de dostu olan makarnayı daha lezzetli hale getirmek için işin sırrı paylaşıldı. Bol salçalı makarna damaklarda nefis bir tat oluşturacak. Sadece 15 dakika içinde hazırlanan bu yiyecek lezzetli sosu ile favoriniz haline gelecek.

Daha önce denemeyenler için kullanılan baharatlar ile damak çatlatan bu lezzet bütçe dostu yönü ile de çok sevilecek işte o tarif…

SALÇA SOSLU SPAGETTİ TARİFİ MALZEMELERİ

  • Bir paket spagetti
  • 2 diş sarım
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı su
  • Bir çay kaşığı karabiber ve tuz

SALÇA SOSLU SPAGETTİ TARİFİ YAPILIŞI

Sevgililerin romantik akşam yemeği "Salça Soslu Spagetti" yine revaçta! Bu özel sos ile daha lezzetli hale gelecek!

Malzemeler hazır olduğunda yapım aşamasına geçiliyor. Öncelikle tencere içerisine su ve tuz eklenerek kaynatılıyor. Kaynayan suyun içine Spagettiler yerleştirildikten sonra 10 dakika haşlanması bekleniyor.

Bu sırada sos yapım aşamasına geçilebilir. Küçük bir tavada zeytinyağı ve sarımsaklar örseleniyor. Üzerine tarifte belirlenen miktarda salça eklenerek kavruluyor.

Bu sırada haşlanmış makarna suyu dökülmeden önce bir miktar alınarak sos daha lezzetli hale getirilecek.

Makarna suyundan iki yemek kaşığı salçalı sos eklenerek hafif ve yoğun bir kıvam elde ediliyor.

Son aşamada makarnanın suyu süzüldükten sonra sos ile buluşturuluyor.

Pratik kolay ve akılda kalıcı bu tarifin yanına farklı lezzetler eklenerek akşam yemeği konsepti oluşturulabilir. Bunun için haberimizde birkaç öneri sunacağız.

SALÇA SOSLU SPAGETTİNİN YANINDA NE İYİ GİDER?

Salça Soslu Spagetti yemeğin yanında başlangıç olarak mercimek çorbası tercih edilebilir. Tabağın yanına tavuk yemeyenler için köfte, tavuk yiyebilenler için ise tavuk sote yapılarak ikram edilebilir.

Sofrada mezeye yer vermek isteyenler için Şakşuka en doğru seçenektir. Daha çok yaz aylarında tercih edilen bu menü yanında cacık uyumlu bir lezzet oluşturabilir.

Et ve tavuk yerine sebze tercih edenler için mercimek çorbası, Soslu Spagetti yanında taze fasulye ikram edebilir.

Sevgililerin romantik akşam yemeği "Salça Soslu Spagetti" yine revaçta! Bu özel sos ile daha lezzetli hale gelecek! ile ilgili etiketler Makarna Yemek Tarifi Yemek
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.