Seren Serengil'in eski eşi Yaşar İpek'in kızkardeşi Hazal İpek'e büyük şok! 4 yıl hapsi istendi

Şarkıcı Yaşar İpek'in kız kardeşi Hazal İpek Şafak hakkında, Seren Serengil'in kişisel bilgilerinin yer aldığı tutanağı sosyal medya hesabından paylaştığı gerekçesiyle "Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçundan 4 yıla kadar hapsi istendi. İddianame kabul edildi, şüpheli Şafak önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 20 Haziran 2018 tarihinde Hazal İpek Şafak'ın, Seren Serengil'in şikayeti üzerine savcılığın kendisi hakkında verdiği takipsizlik kararına ilişkin tutanağı sosyal medya hesabından paylaştığı, avukatlarının uyarısı ile paylaşımını kaldırdığı belirtildi.

Seren Serengil - Yaşar İpek


Savcılık ifadesinde Şafak'ın "Seren Serengil benim hakkımda mesnetsiz suçlamalarda bulundu. Bunlara ilişkin savcılık kararını sosyal medya hesabımda paylaştım. Avukatlarım uyarınca kaldırdım. Suç kastım yoktu" dediği iddianamede yer aldı.


ESKİ GÖRÜMCESİ, SERENGİL'İN KİŞİSEL BİLGİLERİNİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

İddianamede Hazal İpek Şafak'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Seren Serengil'e ait doğum tarihi, anne-baba adı ve adresini paylaştığı, şüpheli Şafak'ın bu paylaşımı doğruladığı ve üzerine atılı suçu işlediğinin anlaşıldığı belirtildi.

Seren Serengil - Yaşar İpek


Şüpheli Şafak'ın "Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi, Şafak önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

 Seren Serengil'in eski eşi Yaşar İpek'in kızkardeşi Hazal İpek'e büyük şok! 4 yıl hapsi istendi - Resim : 3

"İNSANLARIN ÖZEL YAŞAMLARINA İLİŞKİN BİLGİLERİ PAYLAŞIRKEN HERKESİN GEREKLİ ÖZENİ GÖSTERMESİ GEREKİR"

Seren Serengil'in avukatı Özgür Noyan konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada "Müvekkilim Seren Serengil'in kişisel verilerini haksız ve hukuksuz olarak yayınlayan şüpheli Hazal İpek Şafak hakkında Türk Yargısı'nın gerekli cezalandırmayı yapacağından hiç şüphemiz yok. İnsanların özel yaşamlarına ilişkin bilgileri paylaşırken herkesin gerekli özeni göstermesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Fransa'da 2018 yılında çıktıkları tatilde nikâh masasına oturan Yaşar İpek ile Seren Serengil, 2020 yılının Eylül ayında anlaşmalı olarak boşanmıştı. Çift boşanırken birbirlerinden herhangi bir talepte bulunmamışlardı.


(DHA)

 

 

Seren Serengil'in eski eşi Yaşar İpek'in kızkardeşi Hazal İpek'e büyük şok! 4 yıl hapsi istendi ile ilgili etiketler Yaşar İpek Seren Serengil dava Hazal İpek Şafak hapis istemi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.