Selçuk Özdağ kimdir? Neden CHP listesinden ayrılıyor?

CHP listesinden milletvekili seçilen Selçuk Özdağ partiden ayrılma haberleriyle gündeme geldi. Bu çerçevede "Selçuk Özdağ kimdir?" sorusu bir çok kullanıcı tarafından araştırılıyor. Peki Selçuk Özdağ kimdir? Selçuk Özdağ kaç yaşında? Selçuk Özdağ nereli? Selçuk Özdağ hangi partili? Selçuk Özdağ neden CHP'den ayrılıyor? İşte Selçuk Özdağ hakkında merak edilenler...

Milletvekili yeminini CHP altında almayacağını söyleyen Selçuk Özdağ sosyal medyada yankı uyandırdı. Bu çerçevede "Selçuk Özdağ kimdir?" sorusu bir çok kullanıcı tarafından araştırılıyor. Peki Selçuk Özdağ kimdir? Selçuk Özdağ kaç yaşında? Selçuk Özdağ nereli? Selçuk Özdağ hangi partili? Selçuk Özdağ neden CHP'den ayrılıyor? İşte Selçuk Özdağ hakkında merak edilenler...

Selçuk Özdağ kimdir? Neden CHP listesinden ayrılıyor?

SELÇUK ÖZDAĞ KİMDİR?

Ahmet Selçuk Özdağ, siyasetçi, akademisyen ve eski Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) genel başkan yardımcısıdır. 13 Eylül 2015 tarihinde genel başkan yardımcılığı görevini üstlenen Selçuk Özdağ, 2011 Türkiye genel seçimlerinde Manisa milletvekili olarak meclise girmiştir. Ayrıca Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Manisa milletvekili olarak tekrar meclise girmiştir.

SELÇUK ÖZDAĞ NERELİ?

7 Ağustos 1958 tarihinde Halil ve Hatice Özdağ çiftinin çocuğu olarak Kırıkkale'nin Keskin ilçesine bağlı Konur köyünde doğan Selçuk Özdağ, ilk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamlamasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü ve Manisa Gençlik ve Spor Akademisinden mezun olmuştur. Ayrıca 2003 yılında doktora eğitimini bitirmiştir ve 2012 yılında ise Doçent olmuştur.

SELÇUK ÖZDAĞ HANGİ PARTİLİ?

13 Eylül 2019 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğinden istifa eden Özdağ, 12 Aralık 2019 tarihinde eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile birlikte Gelecek Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı. 25 Aralık 2019 tarihinden beri Genel Başkan Yardımcısı ve Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görev yapmaktadır.

NEDEN CHP'DEN AYRILIYOR?

CHP listelerinden seçime giren Selçuk Özdağ, beraberinde listeye girdiği 10 kişiyle birlikte CHP yönetimine istifa dilekçelerini verdiklerini söyledi. Özdağ açıklamasında şu sözlere başvurdu: "Yemin töreninde de kendi partimiz ile yemin edeceğiz"

Selçuk Özdağ kimdir? Neden CHP listesinden ayrılıyor? ile ilgili etiketler AK Parti Meclis CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.