Şekerlenmeyen ev baklavası tarifi! Parmaklarınızı yiyeceksiniz! Ev baklavası nasıl yapılır? Ev baklavası yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Hem Ramazan Bayramı’nın hem de Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezlerinden olan baklava, bayramın yaklaşması ile birlikte arama motorlarında sıklık ile sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Bayram sofralarını ev baklavası ile şenlendirmek isteyen birçok kişi, şekerlenmeyen baklava tariflerini araştırmaya başladı. Peki, baklavanın şekerlenmemesi için nelere dikkat edilmelidir? İşte ayrıntılar…

11 ayın sultanı ramazan ayının sonlanmasına iki gün kala evlerde bayram hazırlıkları başladı. Bir yandan bayram temizliklerini tamamlamaya çalışırken bir yandan da bayram menülerini oluşturmaya çalışan birçok kişi, özellikle bayramların vazgeçilmezleri arasında olan baklava için araştırmalarını hızlandırdı. Bu sene kendi elleri ile baklava açmak isteyen ancak şerbetin ölçüsünü tutturamayacağı korkusu ile endişelenen kişiler, baklava yapımının püf noktalarını araştırmaya başladı.

Cuma günü kutlanacak olan Ramazan Bayramı öncesinde baklavalarını hazırlayıp dinlendirmek isteyen birçok kişi, doğru baklava şerbetinin nasıl hazırlanması gerektiğini araştırmaya başladı. Şerbetin, baklavanın en önemli aşamalarından biri olduğuna dikkat çeken yemek uzmanları, püf noktaları paylaştı.

BAKLAVANIN ŞERBETİNE DİKKAT!

Şekerlenmeyen ev baklavası tarifi! Parmaklarınızı yiyeceksiniz! Ev baklavası nasıl yapılır? Ev baklavası yaparken nelere dikkat edilmelidir?

El yapımı baklavalar için evlerde tatlı bir telaş devam ederken yemek uzmanlarından önemli bir uyarı geldi. Baklavanın çıtır çıtır olmasını sağlayan en önemli detayın şerbet olduğuna dikkat çeken yemek uzmanları, gözden kaçırılan bazı hususların baklavanın çöpe gitmesine sebep olabileceğine işaret etti.

BAKLAVA ŞERBETİ NASIL HAZIRLANIR?

Şekerlenmeyen bir baklava hazırlayabilmek için şerbetin doğru ölçülerde hazırlanması gerekir. 4 bardak şeker, 4- 5 damla limon suyu ve 4 bardak su ile hazırlanan baklava şerbetinde, dikkat edilmesi gereken bazı önemli püf noktaları vardır.

Bir tepsi baklava için şerbet hazırlamak üzere tencereyi ocağa koyun. Oda sıcaklığında bekletilmiş olan 4 bardak içme suyunu ve 4 bardak toz şekeri tencereye ilave edin. Karışımı, şeker eriyene kadar tahta kaşık ile karıştırmaya devam edin. Şeker eridikten sonra ocağın altını orta dereceye getirin. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra ocağı son ayarına kadar kısın ve karışım kıvam alıncaya kadar yaklaşık olarak 15- 20 dakika kadar kaynatma işlemine devam edin. Son olarak tencereyi ocaktan almadan hemen önce karışımın içine 4- 5 damla kadar limon suyu ilave edin.

Şekerlenmeyen ev baklavası tarifi! Parmaklarınızı yiyeceksiniz! Ev baklavası nasıl yapılır? Ev baklavası yaparken nelere dikkat edilmelidir? ile ilgili etiketler Baklava
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.