Sedat Peker'den Ergenekon duruşmalarında FETÖ'ye övgüler! "Saygıyı hak ediyorsunuz" "Cemaati hedef almadım"

Aydınlık gazetesi, Sedat Peker'in Ergenekon duruşmalarında FETÖ'yü nasıl koruduğunu, hatta övgüler düzdüğünü gözler önüne serdi. Videolarında 'efelenen' Peker'in, FETÖ'cü hakimlerin önünde ise süt dökmüş kedi gibi olması dikkat çekti. Ergenekon denen örgütle bağının olmadığını ispat etmeye çalışan Peker'in mahkemede hiçbir cemaati hedef almadığını vurgulayarak FETÖ'ye selam yollaması dikkat çekti.

Sedat Peker'in Ergenekon duruşmasındaki tutumları ve sözleri gündemde.

Konu, bir Twitter sohbetinde Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in “Sedat Peker'in Ergenekon davasındaki savunmasını okursanız orada Fetullah Gülen'e zarafetli selamları, göndermeleri olduğunu görürsünüz.” sözleri üzerine konuşulmaya başlandı.

"HERHANGİ BİR CEMAATİ HEDEF ALMADIM"

Peker'in davadaki savunmalarında FETÖ'den bahsetmemesi bütün sanıkların dikkatini çekti. Kumpas suçlamalarına herhangi bir mahkemede yargılanır gibi yanıtlar verdi. FETÖ'ye dokunmadı. Aksine, yaptığı hiçbir çalışmanın 'herhangi bir cemaati' hedef almadığını üzerine basa basa söyledi.

 

"CEMAATLERİN HİZMETLERİYLE İLGİLİ OLUMSUZ DÜŞÜNCEM YOK"

Peker'in FETÖ ile özdeşleşen 'hizmet' kavramına gönderme yapması da dikkat çekiyor:

“İddia edilen böyle bir yapının mana aleminde bakıldığında, benim üyesi olabilmem ne akla, ne mantığa ait değildir. Saygıdeğer Başkanım, daha öncede söylemiştim; huzurda bulunan sanıkların birçoğu ayrı ayrı dünya görüşüne sahip insanlar. Yani burada söylenen bir şey bir kişi tarafından bu şekilde algılanmayıp sanki bütün sanıkların ortak fikriymiş gibi algılanıyor. Mesela hayata bakış açılarından dolayı bazı sanık arkadaşlar dini cemaatlerle veya bu cemaatlerin hizmetleriyle ilgili olumsuz düşünceleri olabiliyor. Ancak şahsımın ve burada bulunan başkaca başka bazı sanık arkadaşlarımızın bu yönde bir düşüncesi yoktur. Bunu söylememin sebebi davamızla ilgili olmasa da sadece şerh olarak düşmektir."

 

 

FETÖ'CÜ HAKİMLER KARŞISINDAKİ TAVIRLARI DİKKAT ÇEKTİ

Peker'in Ergenekon duruşmalarında FETÖ'cü hakimler karşısındaki saygılı duruşu ile son günlerde gündeme gelen videolarındaki tavır farkı dikkat çekiyor.

Duruşmalarda 'sayın', 'saygıdeğer', 'efendim' kelimelerini dilinden düşürmeyen Peker, takım elbisesi ve kıravatıyla sakin bir uslupla hakkındaki suçlamalara yanıt veriyor.

"SAYGIYI HAK EDEN İNSANLARSINIZ"

Peker 21 Mayıs 2009 tarihli duruşmadaki savunmasında FETÖ heyetine övgüler diziyor:

“Şimdi efendim dikkat ederseniz hem ben hem diğer sanıklar sizin karşınıza geldiğimiz zaman mütemadiyen kıyafetimize, konuşmalarımıza, hitabetimize, davranışımıza dikkat ediyoruz çünkü siz kanunu temsil ediyorsunuz, siz kanun adamısınız. Şahsınız ayriyeten saygıyı hak eden insanlarsınız. Kanun ne demiş, emir vermiş; 'Sedat Peker huzura getirilsin.' Geldik huzurdayız diyebilecek bir şeyimiz yok.”

Peker savunmasını şu nazik ve düşünceli üslupla bitiriyor: “Savunmamı bu şekilde efendim sonlandırıp yüksek mahkemenizin, sayın savcılığın ve diğer sanıkların soracağı sorular varsa onlara da hazır olduğumu saygılarımla arz ediyorum.”

Kaynak: Aydınlık

 

Sedat Peker'den Ergenekon duruşmalarında FETÖ'ye övgüler! "Saygıyı hak ediyorsunuz" "Cemaati hedef almadım" ile ilgili etiketler Sedat Peker Ergenekon FETÖ cemaat Ergenekon Davası savunma
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.