Sedat Peker videolarına erişim engeli mi geliyor?

Her bölümü milyonlarca kez izlenen Sedat Peker videoları Youtube'dan kaldırılacak mı? Herkes bu sorusunun cevabını merak ediyor. Peker'in tartışma yaratan videolarının yayından kaldırılması için BTK'nın peş peşe başvurular yaptığı ortaya çıktı. Youtube'un bu başvurulara ne yanıt verdiğini ise Sözcü yazarı İsmail Saymaz araştırdı...

Birleşik Arap Emirlikleri'nde firari olarak bulunan Sedat Peker'in yayınladığı 9 video Youtube'da rekor izlenme rakamlarına ulaştı.

Milyonlarca kez görüntülenen videolarla ilgili tartışmalar devam ederken Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu konuyla ilgili önemli adımlar attı.

BTK, Peker'in dördüncü videosundan sonra harekete geçerek mahkemeye başvurdu ve içeriklerin kaldırılmasını istedi. Ancak Youtube bu talebe ilişkin olumlu bir geri dönüş yapmadı.

Konuyu araştırdığını belirten Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz ise bugün köşesinde erişim engeli tartışması hakkında şu bilgileri paylaştı;

"Mahkeme, 5651 Sayılı Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un 8/A maddesinden hüküm verdi. 

Bu maddede şöyle deniyor:


“Yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi ve genel sağlığın korunması sebeplerinden…”


BTK, her hafta aynı kararı aldırarak, YouTube'a başvuruyor. Ancak YouTube, Peker videolarını kaldırmayı aklının ucundan bile geçirmiyor."

PEKER "SAVUNMA YAPTIM" DEMİŞTİ


Sedat Peker de yayın yasağı talebi konusunda Twitter hesabı üzerinden açıklama yaparak, sosyal medya yetkililerinin paylaştığı içerikler konusunda kendisinden savunma aldığını belirtmişti.

Peker, "Bazı arkadaşlar hesaplarıma yasak neden getirilmedi diye soruyorlar. Mahkeme kararı olmasına rağmen Twitter, Instagram, Youtube yetkilileri savunmamızı istediler. Yaptıkları incelemede videoları engellememe kararı aldılar." ifadelerini kullanmıştı.

Sedat Peker videolarına erişim engeli mi geliyor? ile ilgili etiketler İsmail Saymaz YouTube Sedat Peker BTK
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.