Eğitim kalitesini arttırmak adına ilginç bir yönteme imza atıldı! Öğrenciler ağaçtan kitap topladı!

Şanlıurfa Siverek 'te valilik tarafından düzenlenen Eğitimde kaliteyi arttırma çerçevesinde okul yolundaki ağaçlara kitap asıldı.

Öğrencilerin okuma yönünde ilgisini arttırmak için yapılan bu uygulama oldukça rağbet gördü. Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu sabah 2022-2023 eğitim öğretim yılına girilmesi ile birlikte öğrencilere sürpriz yapmak ve öğrencileri kitap okumaya özendirtmek amacıyla, ağaçlar çiçek açtı etkinliği düzenledi.  İlçenin Hürriyet Caddesi üzerinde ki yürüyüş yolu ve parklarında bulunan ağaçlara Türk ve dünya klasiklerinden oluşan kitaplar asıldı.

Etkinlik, okula giden ve yoldan geçen vatandaşların ilgisini çekti ve kitaplar kısa sürede toplandı.

Yapılan çalışma ile ilgili açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Mehmet Fahri Düşünekli,” Valimiz Salih Ayhan ve ilçe kaymakamımız Aziz Gölbaşı’nın destekleriyle yürütmüş olduğumuz eğitimde kaliteyi artırıma projesi çerçevesinden biri olan, Siverek Severek Okuyor Projesi çerçevesinde geçen yıldan bu yana öğrencilerimize 50 bine yakın kitap dağıttık. Bugün de okullarımızın açılmasının ilk günü olması sebebiyle ağaçlarımızda aynı gün kitap açsın istedik. Okul yollarımızda bulunan ağaçlar kitap açtılar, dallarında kitaplarımız var, öğrenci ve vatandaşlarımız ağaçlardan kitaplar topladılar. Aslında okulların açıldığı ilk günde, öğrencilerimize bir hediye niteliğinde de oldu bu kitaplar. Daha fazla öğrenciye ulaşmak istiyoruz, daha çok öğrencimiz, daha çok kitap okusun. Bu vesileyle yeni eğitim ve öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun” dedi

Asılı kitaplar öğrencilerin yanı sıra vatandaşların da ilgisini çekti ve toplandı. 70 yaşındaki i Eyüp Aksoy, Ağaçtan aldığı kitabı aldı ve banka oturarak okumaya başladı. Aksoy, kitabı torununa götüreceğini söyledi.

"Çok güzel bir uygulama ve çok hoşuma da gitti."

Öğrencilerden Damla Yağmur, okula gittiği sırada ağaçlarda kitap gördüğünü ve çok şaşırdığını söyleyerek,” Merak ettim ve kitaplara baktım, daha sonra ağacın dalından bir kitap aldım. Çok güzel bir uygulama ve çok hoşuma da gitti. Eminim bu uygulamayı duyan çok öğrenci gelecek ve kitapları alacaktır. Bu güzel etkinliği yapanlara çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

"Kitap okumak büyük bir zenginliktir"

Öğrencilerden Emine Kış’ta,” Bugün okula giderken parkta ağaçta asılı kitaplar gördüm ve merak ettim. Asılı kitapları inceledim ve tüm kitaplar birbirinden güzeldi. Bunu yapan herkese çok teşekkür ediyorum, kitap okumak büyük bir zenginliktir, kitap okumadan geçen her gün boşa geçmiş bir gündür” diye konuştu.

 

Eğitim kalitesini arttırmak adına ilginç bir yönteme imza atıldı! Öğrenciler ağaçtan kitap topladı! ile ilgili etiketler Şanlıurfa Siverek Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Asılı kitap

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.