Samsung’dan tarihi karar geliyor mu? Google’a rest çekiyor! Samsung’un yeni gözdesi belli oldu…

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un yakın zamanda yaptığı bir hamleyle, cihazlarında varsayılan arama motoru olarak Google'ı Bing ile değiştirmeye karar verdiği bildirildi. Milyarlarca insan günlük arama ihtiyaçları için Google'ı kullandığından, bu durum arama motoru endüstrisinde heyecan yarattı. Karar, sözleşmenin yenilenmemesi halinde milyarlarca dolar kaybedebilecek olan Google'da panik yarattı. İşte detaylar…

SAMSUNG NEDEN BU DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAYA KARAR VERDİ?

Samsung dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri ve kullanıcılarının çoğunluğu günlük işlerini yürütmek için Google'ın arama motoruna güveniyor. Ancak bu değişiklikle birlikte Samsung kullanıcıları varsayılan arama motoru olarak Bing'e sahip olacak. Bing, Google kadar yaygın olarak kullanılmasa da benzersiz bir kullanıcı deneyimi sunuyor ve kendine has avantajları var.

Samsung'un Bing'e geçme kararının, arama motoru endüstrisinde köklü değişikliklere neden olan yapay zeka tabanlı bir yenilik olan Chatgpt'teki ilerlemelerden kaynaklandığı bildiriliyor. Microsoft'un destekçilerinden biri olan Chatgpt, Samsung'un Google yerine Bing'i tercih etmesine yol açtı.

ARAMA MOTORU ENDÜSTRİSİ İÇİN GELECEK NE GETİRİYOR?

Samsung’dan tarihi karar geliyor mu? Google’a rest çekiyor! Samsung’un yeni gözdesi belli oldu…

New York Times, Samsung'un arama deviyle sözleşmesini yenilemek için görüşmeler yaptığı sırada Google'ın "panikle" tepki verdiğini ortaya çıkardı. Buna karşı Google, Google Bard da dahil olmak üzere kendi Chatgpt benzeri özelliklerini hızla geliştiriyor. Ancak bu özellik lansmanından bu yana eleştiriler alıyor ve uzun vadede ne kadar etkili olacağı henüz belli değil.

Samsung'un Google'ı Bing ile değiştirme kararı, arama motoru endüstrisi için geniş kapsamlı sonuçlar doğurabilir. Bu, teknoloji devleri arasında yeni bir inovasyon ve rekabet dalgasını tetikleyebilir ve yapay zeka tabanlı arama motoru özelliklerinde daha fazla ilerlemeye yol açabilir.

Samsung'un cihazlarında varsayılan arama motoru olarak Bing'e geçme kararı sektörde heyecan yarattı. Bu hamlenin Samsung için ne kadar etkili olacağı ve Google'ın arama motoru sektöründeki hakimiyetini etkileyip etkilemeyeceği henüz belli değil. Bununla birlikte, bu gelişme arama motoru endüstrisinde yapay zeka tabanlı yeniliklerin artan önemini ve şirketlerin ilgili kalabilmek için bu gelişmelere ayak uydurma ihtiyacını vurgulamaktadır.

Samsung’dan tarihi karar geliyor mu? Google’a rest çekiyor! Samsung’un yeni gözdesi belli oldu… ile ilgili etiketler Samsung Google ChatGPT
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.