Saçınızı yıkarken bu hatayı yapmayın! Saçlarınızı döküyor...

Bir saç uzmanı, sağlıklı görünen saçların gizli sırlarını açıkladı ve saçları ne sıklıkta yıkamamız gerektiğiniz ve saçınızı yıkarken kaçınmanız gereken hatalar konusunda uyarılarda bulundu.

Çoğumuz daha uzun, daha kalın ve dökülmeyen güçlü saçlar hayal ederiz. Ancak, çoğu sağlıksız ve durmadan dökülen saçlara sahip insanların paylaştığı tek şey, bu hata yüzünden sadece büyük bir hayal kırıklığı oluyor...

Milk + Blush adlı bir saç bakım hekimliğinin saç uzmanı olan Nicole Petty, çoğumuzun her gün yaptığı ve bu istenmeyen görünüme su sıcaklığının katkıda bulunabileceği konusunda yeni bir iddia öne sürerek insanları uyardı.

Saçınızı yıkarken bu hatayı yapmayın! Saçlarınızı döküyor...

Nicole Petty açıklamasında şunları söyledi: "Sıcak su, ürünlerin saçın derinliklerine nüfuz etmesine yardımcı olmak için faydalı olabilirken, aynı zamanda saçın doğal yağlarını soyarak kuruluğa, kuruyan kafa derisi ve bukleleri telafi etmek için aşırı yağ üretimine neden olabilir.

"Bu, kafa derisinin pul pul dökülmesine ve kaşınmasına neden olabilir, bu da saç tellerinin kuru ve kırılgan hissedilmesine ve kırılmaya yol açar."

"Bunun yerine, saçınızdaki doğal yağları korumak ve nemi korumak için saçınızı ılık suyla durulayın. Kepeği en aza indirmek ve saçınızın daha parlak görünmesine yardımcı olmak için saçınızı 38 santigrat dereceden daha sıcak olmayan suda yıkamayı hedefleyin, çünkü daha soğuk su, saç kütikülünü kapatmaya ve nemi hapsetmeye yardımcı olur."

Ancak yanıldığımız sadece sıcaklık değil ve saçımıza zarar verebilecek başka bir anahtar faktör daha var...

Saçınızı yıkarken bu hatayı yapmayın! Saçlarınızı döküyor... - Resim : 2

İnsanların kendilerine sorarken buldukları en büyük sorulardan biri ise, saçları ne sıklıkta yıkamamız gerektiğidir ve bu konu hakkında pek çok bilgi etrafta dolaşmaktadır. Bazıları çok fazla yıkamanın kesinlikle olumsuz etkileyeceğini iddia ederken, diğerleri ise, tüm bu yağ ve kiri uzaklaştırmanın önemli olduğunu vurguluyor.

Petty ise bu durumu şöyle açıklıyor: "Saç yıkama sıklığı saç tipinize ve yaşam tarzınıza bağlıdır, ancak aşırı yıkama saçınıza zarar verebilecek yaygın bir hatadır. Aşırı yıkama, doğal yağları soyabilir ve deriyi kurutabilir, kırılmaya ve incelmeye eğilimli hale getirebilir, doğal parlaklığı matlaştırabilir ve kaybolan nemi geri kazanmak ve saç rengini daha hızlı soymak için yağ salgısını artırabilir."

"Genel bir kural olarak, saçlarınızı haftada 2-3 defadan fazla yıkamaktan kaçınmalısınız. Hızlı bir şekilde yağlanan saçlar, saçı aşırı yıkadığınızı veya fazla yağ tükettiğinizi gösterebilir."

"Durum buysa, yıkamalar arasındaki süreyi uzatmak için kuru şampuan kullanarak saçınızı eğitmeyi deneyin ve sülfatlar, parabenler ve alkol gibi aşırı derecede aşındırıcı maddeler kullanmaktan kaçının."

Saçınızı yıkarken bu hatayı yapmayın! Saçlarınızı döküyor... ile ilgili etiketler Saç
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.