Romanya asgari ücret ne kadar 2022? Ev, araba, alkol fiyatları!

Türkiye dışındaki ülkelerle ilgili araştırma yapılırken en merak edilen konulardan biri de asgari ücret miktarı. 2022 yılına girmemizle birlikte, diğer ülkelerde asgari ücretin ne kadar olduğu araştırılıyor. Bu ülkelerin başında da Romanya geliyor. Peki, Romanya asgari ücret ne kadar 2022? Detaylar haberimizde...

Romanya, Orta Avrupa'nın güney doğusunda, Balkan Yarımadası'nın kuzeyinde bulunan bir ülke. Ülke kuzeyde ve kuzeydoğuda Ukrayna, kuzeydoğuda Moldova, kuzeybatıda Macaristan, güneybatıda Sırbistan, güneyde Bulgaristan ile komşudur. Ayrıca ülkenin doğuda Karadeniz'e kıyısı vardır. Romanya ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de asgari ücret miktarının ne kadar olduğu. Peki, Romanya'da asgari ücret ne kadar? Ayrıntılar haberimizde...

Romanya asgari ücret ne kadar 2022? Ev, araba, alkol fiyatları!

ROMANYA ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Romanya asgari ücreti 2021 yılının son dönemlerinde 466,72 euro seviyesine kadar ulaştı. Bu tutar ise 2,300 Rumen Leyi dolaylarında bir asgari ücret olduğunu gösteriyor.

ROMANYA EV FİYATLARI

Merkeze uzak ve şehir dışında kalan lokasyonlar için Romanya’da ev fiyatları 500 Rumen Leyine kadar düşebiliyor. Şehir dışı için üst tutarlar 1.300 Rumen leyi seviyesinde iken şehir merkezlerinde neredeyse asgari ücrete yakın bir tutar olan 1.800 ile 2.000 Rumen leyine yaklaşan kira fiyatlarına rastlamak mümkün.

ROMANYA ARABA FİYATLARI

Romanya'da ikinci el araba fiyatları, arabanın modeline göre değişmekle birlikte 10 ile 50 bin euro arasında farklılık göstermektedir. 

ROMANYA ALKOL FİYATLARI 

Romanya'da alkol fiyatları, alkollü içeceğin çeşidine göre farklılık göstermektedir. Bu sebeple Romanya'da alkol fiyatları 5 ile 90 Rumen leyi arasında değişmektedir. 

 

 

 

Romanya asgari ücret ne kadar 2022? Ev, araba, alkol fiyatları! ile ilgili etiketler Romanya asgari ücret 2022
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.