Reza Zarrab hangi ünlü şarkıların söz yazarı? / VİDEO

New York'ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanık olarak dinlenen Rıza Sarraf kendisine yöneltilen bütün suçlamaları ve savcılıkla işbirliği yaptığını kabul etti. Türkiye'de son yıllarda, ismi sık sık "rüşvet" iddiaları ile gündeme gelen Sarraf, Türkiye'de ilk olarak "şarkı sözü yazarı" tanınmıştı. Söz yazarı olarak Türkiye'ye yerleşen İran asıllı Reza Zarrab ismini "Rıza Sarraf" olarak değiştirmişti. Reza Zarrab Ebru Gündeş'e, İbrahim Tatlıses, Sibel Can için arabesk şarkı sözleri yazdı. Peki, Reza Zarrab'ın (Rıza Sarraf) sözlerini yazdığı arabesk şarkılar nelerdir? Kimler için şarkı sözleri yazmıştır? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Reza Zarrab 12 Eylül 1984'te İran Tebriz'de dünyaya geldi. 1996’da kurulan Nafees Exchange ve Al Salam Center Exchange firmaları ile Dubai’de finans ve para piyasalarında faaliyet göstermeye başladı. Yirmili yaşlarından itibaren Türkiye’de yaşayan ve şarkı sözü yazarlığı da yapan işadamı arabesk / fantezi şarkılara söz yazarak İstanbul müzik piyasasına girdi. Müziğe olan ilgisi sonucu tanıştığı Ebru Gündeş ile 2010 yılında evlendi. Bu evlilikten Alara isimli kızı dünyaya geldi (2011). Eşine aldığı hediyeler nedeniyle sık sık magazin basınının gündemine geldi.

Reza Zarrab Türkiye’deki faaliyetlerine 2008 yılında kurduğu Royal Denizcilik A.Ş firması ile başladı. Ardından demir çelik ve inşaat sektöründe yatırımlar yaptı. 2010 yılında kardeşi Mohammed Zarrab (Can Sarraf) ile Royal Holding’i kurdu. Müziğe olan ilgisi sonucu tanıştığı Ebru Gündeş ile 2010 yılında evlendi. Bu evlilikten Alara isimli kızı dünyaya geldi (2011). Eşine aldığı hediyeler nedeniyle sık sık magazin basınının gündemine geldi. Reza Zarrab olan ismini Rıza Sarraf olarak Türkçeleştirmiştir. Aynı zamanda söz yazarı olan Reza Zarrab ismini Rıza Sarraf olarak değiştirmişti. Reza Zarrab Ebru Gündeş'e, İbrahim Tatlıses, Sibel Can için arabesk şarkı sözleri yazdı. Peki, Reza Zarrab'ın (Rıza Sarraf) sözlerini yazdığı arabesk şarkılar nelerdir? Kimler için şarkı sözleri yazmıştır? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

reza_zarrab-1

REZA ZARRAB (RIZA SARRAF) KİMDİR?

Reza Zarrab (Rıza Sarraf) kimdir? Ünlü şarkıcı Ebru Gündeş'in eşi olan Azerbaycanlı ünlü işadamı Reza Zarrab, 13 Temmuz 1984 tarihinde Tebriz‘de doğmuştur. Rıza Sarraf, eğitimini Bakü’de tamamladı. 2006 yılında İstanbul‘a yerleşti. Zengin bir ailenin çocuğu olan Reza Zarrab, küçük yaşlarda ticarete atıldı. Armatörlük, kuyumculuk, petrol ticareti gibi işlerle uğraşan Reza Zarrab, kısa sürede servetine servet kattı. Özellikle altın piyasasında nam saldı.

Reza Zarrab, İbrahim Tatlıses‘in henüz çocukken meşhur ettiği şarkıcı Günel ile 2000 yılında Bakü’deyken başlayan bir aşk yaşamıştır.

Bakü’deki işlerinin yanı sıra İstanbul Kapalıçarşı‘daki kuyumcu dükkanında mücevher işlemeciliği ve ticaretiyle adını duyurmaya başladı. Yalova‘da bir tersane kuran Zarrab çalışma ofisi olarak Metroport’u tercih etti. Ataköy Konakları Ve Şişli Elite Residance’ta evi vardır.

Yaptığı işler arasında bestecilik de olan Reza Zarrab’ın yaptığı şarkılardan “Eski Toprak”ı Sibel Can, “Ölümsüz Aşklar” ve “Neden” şarkılarını İbrahim Tatlıses yorumlamıştır. Ebru Gündeş‘in Evet adlı albümüne söz ve müziğini yazdığı ‘Sadece Sevdim‘ isimli şarkıyı vermişti. Müziğe olan ilgisi sayesinde tanışıp hayranı olduğu Ebru Gündeş ile evlendi.

Azeri iş adamı Reza Zarrab, 10 Şubat 2010 tarihinde şarkıcı Ebru Gündeş ile evlendi. 15 Ekim 2011 de kızı Alara doğdu.

Reza Zarrab, Ebru Gündeş‘e nikah hediyesi olarak plakasında ‘EBR’ harfleri olan 520 bin liralık BMW 7.60 aldı. Ayrıca Aston Martin marka 340 bin Euro değerinde bir spor araba daha aldı.

Evliliklerinden bu yana Reza Zarrab’ın, Ebru Gündeş’e hediye ettikleri inanılmaz bir servet değerindedir. Değerli hediyelerden bazıları arasında; lüks arabalardan başka, Kanlıca‘da yaklaşık 26 milyon değerinde ikiz yalı, 3 Milyon değerinde bir ofis, Bodrum Kalesi manzaralı 1 milyon 850 bin liralık yazlık, ultra lüks tekne, 800 bin lira değerinde ‘Dutyfree’ adlı şampiyon at, Dubai‘de bir ev sayılabilir.

Reza Zarrab, 2013 Aralık ayının başlarında müzayededen ressam Nazmi Ziya‘nın ‘Sanatçının Evi‘ konulu tablosunu 1 milyon 50 bin liraya satın alarak eşi Ebru Gündeş‘e yılbaşı hediyesi verdi.

1318_ebru_gundes_menajeri

EBRU GÜNDEŞ - SADECE SEVDİM

Olmaz sana kalpten sitemim
Her ne dersem dilimden
Eğer seni incitirse bu kalp
İnan sökerim yerinden.

Anlamıyorsun gönül derdinden
Neler çektim elinden
Kaç kere kırdın, kaç kere üzdün
Beni perişan ettin sen

Yine de ah etmedim, yine de ah etmedim.
Sadece sevdim, sadece sevdim ben.

Kıymaz sana kalpten bu yürek
Her ne dersem dilimden
Senin için atmazsa bu kalp
Söküp atarım yerinden.

Anlamıyorsun gönül derdinden
Neler çektim elinden.
Kaç kere kırdın, kaç kere üzdün
Beni perişan ettin sen.

Yine de ah etmedim, yine de ah etmedim.
Sadece sevdim, sadece sevdim ben.

7a-2

İBRAHİM TATLISES - NEDEN

Ben ağlarken gülüyorsun neden
Gözyaşımı silmiyorsun neden
Köşe bucak kaçıyorsun neden

Neden yoksun
Yanımda
Neden yoksun
Kanımda
Neden yoksun
Canımda

Nedensin isyanıma
Nedensin feryadıma
Nedensin gözyaşıma neden
Nedensiz içiyorum
Nedensiz ağlıyorum
Nedensiz ağlıyorum neden

Neden neden neden neden
Böyle değildim eskiden
Neden neden neden
Vurdun beni can evimden

Tanrım bir zalim yaratmış neden
Vicdanını elinden almış neden
Birde onu bana yazmış neden

Neden çıktı yoluma
Neden girdi kanıma
Neden kıydı canıma neden
Nedensiz isyanıma
Nedensin feryadıma
Nedensin gözyaşıma
Neden
Nedensiz içiyorum
Nedensiz ağlıyorum
Nedensiz arıyorum neden
Neden neden neden

Böyle değildim eskiden
Neden neden neden
Vurdun beni can evimden

Herkes kendine yakışanı yaptı
Bırakıp gitmek kolaydı
Sende onu yaptın
Peki ben ne yaptım
Seni sevdim sana yandım sana candım
Neden neden neden

ibrahim tatlıses bir yıldız kaydı

Güzel bir film başladı
Ben kadirim sende hülya
Onlar gibi olamadık
Bir yıldız kaydı

Bir yıldız kaydı gökten
Kalbimi söktü
Kökten
Her şey tersine döndü
Davacıyım felekten
Kurşun yedim yürekten

İşte geldi filmin sonu
Anlamadık neydi konu
Boş ver artık onu bunu
Bir yıldız kaydı

sibelcan-balfm

SİBEL CAN - ESKİ TOPRAK

Boşa ah etme a bülbül,
Ne aşık kaldı, ne de gül
Göç etmiş eski sevdalar
Şimdi mevsim en son eylül...

Çok eskiden adı varmış,
Başka bir tadı varmış, adam gibiymiş sevmeler,
Ne düzenbaz sevişmeler, ne vedasız gitmeler...
Yokmuş böyle bahaneler...

Vedalaşıp son eylülde, dökülmüşler yaprak yaprak
O siyah beyaz aşkların adı şimdi eski toprak...

Reza Zarrab hangi ünlü şarkıların söz yazarı? / VİDEO ile ilgili etiketler Reza Zarrab Ebru Gündeş Sibel Can İbrahim Tatlıses yazdığı arabesk şarkılar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.