Resmi Gazete ile yürürlüğe girdi! Turizm harcamalarına yüzde 8'e ek yüzde 2 daha vergi eklendi!

2023 yılına ilişkin bütçe görüşmeleri devam ederken 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek olan yeni bir karar daha Resmi Gazete’de yayınlandı. İşte yeni karara ilişkin detaylar…

2021 yılının eylül ayında birçok faktör kapsamında ani bir çıkış yakalayan dolar kuru, beraberinde başta sterlin ve euro kurları olmak üzere diğer döviz kurlarını ve altın fiyatlarını da rekor seviyelere taşıdı. Para piyasalarında ve altın piyasasında ortaya çıkan bu durum, gündelik hayatın alışılagelmiş olan ekonomik düzeninin de bir anda değişmesine sebep oldu.

Geçtiğimiz yılın sonunda ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmeler sebebi ile gündelik hayatın giderek daha da pahalılaşması toplumun her kesimini derinden etkilerken 2022 yılının başı itibari ile yeni zamlar ve yeni uygulamalar duyuruldu.

Yüksek enflasyona ve diğer olumsuz ekonomik gelişmelere bağlı olarak 2022 yılının başı itibari ile yürürlüğe giren yeni kararlar vatandaşların yeni zamlar ile karşılaşmalarına sebep olurken sene sonuna doğru bazı yeni kararlara daha işaret edilmeye başlandı.

Bir süredir Meclis’te devam eden 2023 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında yeni kararlar alınmaya devam edilirken 13 Aralık Salı günü vatandaşlara yeni bir uygulamanın daha haberi verildi. Hali hazırda vergi uygulamasına tabi tutulan konaklama ücretlerine, 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile yeni bir verginin daha yansıtılacağı bilgisi kaydedildi.

YENİ KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI!

Resmi Gazete ile yürürlüğe girdi! Turizm harcamalarına yüzde 8'e ek yüzde 2 daha vergi eklendi!

2023 yılına ilişkin yeni kararlar alınmaya devam edilirken dün milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir açıklama daha yapıldı. Daha önceden gündeme gelen ve dün itibari ile kesinleşen yeni karara göre konaklama vergisinin 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile uygulanmaya başlanacağı ifade edildi.

Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğe göre otel, motel, pansiyon, tatil köyü, misafirhane, apart otel, dağ evi, kamping, yayla evi ve dağ evi gibi konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmetlerinden ve diğer ek hizmetlerden yüzde 2 oranında konaklama vergisi alınacağı bilgisi kaydedildi.

HESAPLAR YAPILDI!

Öğrenci yurtlarının muaf tutulduğu yeni konaklama vergisi kararına ilişkin hesaplar ortaya kondu. Buna göre konaklama ücreti 5 bin TL olan bir işletme, KDV hariç tutar üzerinden yüzde 2 oranında (100 TL) konaklama vergisi ve yüzde 8 oranında (400 TL) KDV alacak.  

Resmi Gazete ile yürürlüğe girdi! Turizm harcamalarına yüzde 8'e ek yüzde 2 daha vergi eklendi! ile ilgili etiketler turizm vergi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.