Real Madrid Barcelona maçı ne zaman?

Real Madrid - Barcelona maçı için nefesler tutuldu. İspanya La Liga'nın ve dünyanın en önemli maçlarından biri olan El Clasico maçı bu hafta Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanacak. Bu maç öncesinde ev sahibi Real Madrid lider Barça'dan 11 puan geride 4. sırada yer alıyor. Katalan ekibi Barcelona ise oynadığı 16 karşılaşmada aldığı 42 puanla lider durumda bulunuyor. Lider ekip en yakın takipçisine 6 puan fark atmış durumda. Real Madrid'in yıldızı Ronaldo ve Barcelona'nın yıldızı Messi'nin karşı karşıya geleceği maç vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Peki, El Clasico Real Madrid Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Detaylar haberimizde...

Dünyanın farklı birçok noktasından futbolseverler Real MadridBarcelona maçını heyecanla bekliyor. İspanya’nın iki köklü takımı bir kez daha El Clasico için karşı karşıya gelecekler. La Liga'nın lideri Barcelona Madrid deplasmanına gidecek. Ev sahibi takım bu maç öncesinde lider Barcelona'nın 11 puan gerisinde bulunuyor. Bu önemli karşılaşma dünyanın en büyük iki futbolcusunu da karşı karşıya getirecek. Barcelona'nın yıldız oyuncusu Messi bu sezon oynadığı tüm kulvarlarda 18 gol atarken, Ronaldo 14 golle takımına katkı sağladı. Peki, El Clasico Real Madrid Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Detaylar haberimizde...

real_madrid_barcelona_ne_zaman

REAL MADRİD BARCELONA MAÇI NE ZAMAN?

Dünyanın en büyük karşılaşmaları arasında gösterilen ve milyonlarca futbolseverin merakla beklediği "El Clasico" heyecanı, yarın Santiago Bernabeu Stadı'nda TSİ 15.00'te başlayacak ve beIN Sports 2'den canlı olarak yayınlanacak.

Bu sezon ligde yoluna namağlup devam eden Barcelona, yarınki karşılaşmada galibiyet elde etmesi halinde Real Madrid ile arasındaki puan farkını 14'e çıkararak şampiyonluk yolunda şimdiden avantaj yakalayacak.

İki takım arasındaki 175'inci El Clasico mücadelesi, özellikle Real Madrid açısından daha fazla önem taşıyor. Bu sezon ligde istediği sonuçları alamayan ve bir maç eksiğiyle 31 puanla 4'üncü sırada yer alan Real Madrid, seyirci desteği avantajını da kullanarak Katalan temsilcisi ile arasındaki puan farkını 8'e indirmeye çalışacak.

İki takım arasında bugüne kadar oynanan lig maçlarında, Madrid ekibi üstün taraf olarak öne çıkıyor. Bu müsabakaların 72'sini Real Madrid, 69'unu Barcelona kazanırken, 33 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Real Madrid 284, Barcelona ise 277 kez ağları sarstı.

İki takım arasında dostluk müsabakaları dahil tüm kulvarlarda oynanan karşılaşmalarda ise Katalan temsilcisi Barcelona, rakibinin önüne geçiyor. 269 karşılaşmanın 59'u beraberlikle sonuçlanırken, Barcelona'nın 111, Real Madrid'in ise 99 galibiyeti bulunuyor.

MESSİ AÇIK ARA ÖNDE

Yıldız oyuncular Barcelonalı Lionel Messi ile Real Madridli Cristiano Ronaldo arasındaki El Clasico rekabetinde ise Arjantinli yıldızın üstünlüğü bulunuyor. Messi, bugüne kadar Real Madrid filelerini 14'ü deplasmanda olmak üzere 24 kez havalandırarak bu alanda El Clasico rekorunu elinde tutuyor.

Ronaldo'nun ise Barcelona'ya karşı toplam 17 golü bulunuyor. Portekizli oyuncu, yarın fileleri bir kez havalandırması halinde efsane oyuncu Alfredo Di Stefano'nun Real Madrid formasıyla Barcelona'ya en çok gol atan oyuncu rekorunu egale edecek.

DÜNYANIN EN İYİ REAL MADRİD

FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde Gremio'yu 1-0 mağlup eden Real Madrid, organizasyonda şampiyonluğa ulaştı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'deki Zayed Sports City Stadı'nda oynanan final mücadelesinde, son UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile Güney Amerika Futbol Konfederasyonunun (CONMEBOL) düzenlediği Libertadores Kupası'nı kazanan Gremio karşılaştı.

Karşılıklı ataklarla geçen mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle girdi.

RONALDO SAHNEYE ÇIKTI

İkinci yarıya hızlı başlayan Real Madrid'te Cristiano Ronaldo, 53. dakikada frikikten ağları sarsarak takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın kalan dakikaların başka gol olmadı ve İspanya temsilcisi, kupayı müzesine götürdü.

ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ

Daha önce 2014 ve 2016'da kupaya ulaşan Real Madrid, üçüncü kez turnuvadan zaferle ayrıldı ve ezeli rakibi Barcelona ile turnuvanın en başarılı takımı unvanına ortak oldu. Eflatun-beyazlılar, bu kupayı üst üste iki kez kazanan tek kulüp unvanını da aldı.

FIFA Kulüpler Dünya Kupası'ndaki iki maçta birer gol atan Real Madrid'in Portekizli oyuncusu Ronaldo, turnuvadaki gol sayısını 7'ye çıkararak organizasyonun en golcü ismi oldu.

TEK TAKIM GALATASARAY

Real Madrid, 21. yüzyılda Avrupa ve dünyada çıktığı finaller içinde sadece 2000 yılındaki süper Kupa finalinde Galatasaray'a kaybetti.

cristiano_ronaldo

KARİYERİNİ REAL MADRİD'TE BİTİRECEK

Real Madrid'in Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, kariyerini takımında bitirmek istediğini söyledi.

Ronaldo, kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada, Real Madrid'de kupalar kazanmaya devam etmek istediğini belirterek, "Motivasyonum hala yüksek. Kariyerimi Real Madrid'de bitirmek isterim ama tabii ki bu sadece bana bağlı değil. Kulübün patronu ben değilim. Bana bağlı olan takım için elimden geleni yapmak. Sahada işimi yapıyorum ve iyi yaptığımı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Ligde 23 Aralık Cumartesi günü oynayacakları Barcelona maçını da değerlendiren 32 yaşındaki golcü futbolcu, "Umarım Barcelona karşısında kazanırız. Oynadığımız futboldan zevk almaya çalışıyoruz. Her geçen gün daha çok güven kazanıyoruz. Kendimizi geliştiriyor ve sonuca daha kolay gidiyoruz." yorumunu yaptı.

Finalde Brezilya ekibi Gremio'yu 1-0 yenerek FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı kazandıkları için mutlu olduğunu ifade eden Ronaldo, "Real Madrid daha önce bir yıl içinde 5 kupa kazanmamıştı. Bunu başarmak için sahaya çok motive bir şekilde çıktık. Etkileyici bir başarı elde ettik." değerlendirmesinde bulundu.

Bu sezon Real Madrid formasıyla 20 maça çıkan Ronaldo, 15 gol attı.

barcelona

BARCELONA KOLTUKTA RAHAT

La Liga'nın 16. haftasında Barcelona sahasında oynadığı maçta Deportivo'yu 4-0 yendi.

Ligde kalma mücadelesi veren Deportivo'ya karşı 90 dakika sahada üstün oynayan Barcelona'nın gollerini Luis Suarez (Dk. 29 ve Dk. 47) ve Paulinho (Dk. 41 ve Dk. 75) attı.

Bu sezon şimdiye kadar attığı 14 golle La Liga'da gol krallığı yarışında ilk sırada olan Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi ise Deportivo karşısında şansız bir maç geçirdi. 70. dakikada penaltı kaçıran Lionel Messi'nin ayrıca maç boyunca üç şutu da direkten döndü.

Puanını 42'ye çıkartan Barcelona, ikinci sıradaki en yakın rakibi Atletico Madrid'in 6 puan önünde yer aldı. 34 puanda kalan Valencia ise deplasmanda Eibar'a yenilerek üçüncülüğe geriledi. FIFA Kulüpler Dünya Kupası'ndan dolayı deplasmandaki Leganes maçı ertelenen Real Madrid de 31 puanla 4'üncülükte kaldı. La Liga'nın 17. haftasında 23 Aralık'ta "El Clasico" olarak adlandırılan Real Madrid-Barcelona maçı oynanacak.

Bu arada Barcelona'da ilk 11'de sahaya çıkan "Paco" lakaplı Francisco Alcacer, 20. dakikada sakatlanınca oyundan alındı. Barcelona kulübü, sahayı gözyaşlarıyla terk eden Alcacer'in sol bacak kaslarında bir sakatlık olduğunu ve iyileşmesinin 3 hafta sürmesinin beklendiğini açıkladı.

Öte yandan Deportivo'da ilk 11'de sahaya çıkan Emre Çolak ise 63. dakikada yerini Zakaria Bakkali'ye bıraktı.

real_madrid_barca

SANTİAGO BERNABÉU STADYUMU

Estadio Santiago Bernabeu İspanya’nın Madrid şehrinde 1947 yılında yapılan stadyum. Bu stadyumun ev sahibi takımı Real Madrid’dir. İsmi efsane başkan Santiago Bernabéu Yeste’den gelmektedir. İnşaat çalışmaları 27 Ekim 1944’te başlayan stat, Aralık 1947’de törenle açıldığında ilk isim olarak Estadio Chamartín seçilmiştir. 4 Ocak 1955’te ise Real Madrid, stadın adını bugünkü ismi olan Santiago Bernabéu Stadyumu olarak değiştirmiştir.

Stat kapasitesi değişkenlik göstermektedir. İlk yapıldığında 70.000 kapasiteli olan stadyum, 1953’te 120.000’e ulaşmıştır. Stadın yenilenme çalışmaları esnasında kapasitesi azaltılmıştır. Bunun nedeni UEFA standartlarındaki statların tamamen koltuklu olmasıdır. Bugünkü kapasitesi 81.044’tür.

Stad yapıldığından beri, Real Madrid maçlarının yanı sıra, çok önemli uluslararası turnuvalara ve final maçlarına ev sahipliği yapmıştır. Metro bağlantısı mevcut olan stat Madrid’in iş ve ticaret bölgelerinden birinde bulunmaktadır. Ayrıca bu stat 2010 UEFA Şampiyonlar Ligi finaline de ev sahipliği yapmıştır.

Real Madrid Barcelona maçı ne zaman? ile ilgili etiketler Real Madrid Barcelona El Clasico ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.