Ramazan Bayramı yaklaştı! Kıyır kıyır ev baklavası için tam ölçülü tarif geldi! Ev baklavası nasıl yapılır, kaç dakikada hazır olur?

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala mutfaklarda bayram hazırlıkları başladı. Hem ev halkına hem de gelen misafirlere ev baklavası tattırmak isteyenler, doğru ev baklavasının nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Peki, ev baklavası nasıl yapılır? Ev baklavası yaparken nelere dikkat edilmelidir? İşte ayrıntılar…

Mübarek ramazan ayının tamamlanmasına sayılı günler kala evlerde de bayram hazırlıkları başladı. Bayramların vazgeçilmezleri arasında yer alan baklavalar için kolları sıvayanlar, evlerinde nasıl baklava yapabileceklerini araştırmaya başladı. Pastanelerden satın aldıkları baklavalara bu ay veda etmek isteyenler için tam ölçülü tarif geldi.

Bayram kahvaltısının ardından evlere akın edecek olan misafirlere nefis bir ev baklavası ikram etmek isteyenler, baklava yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiğini sorgulamaya başladı. Baklava ustaları, evde baklava açmak isteyenler için tam ölçülü reçetelerini paylaştı.

EV BAKLAVASI MALZEMELERİ

Ev baklavası hazırlamak için gereken malzemeler şu şekildedir:

  • Hamuru için; 5 su bardağı un, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tane yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı sirke, 1 kabartma tozu, yarım çay kaşığı tuz, 1 su bardağı ılık süt
  • İçi için yarım kilo dövülmüş ceviz içi
  • Üstü için 300 gram kadar (yaklaşık olarak 21 yemek kaşığı) tereyağı
  • Açmak için 1 su bardağı un ve nişasta
  • Şerbeti için; 5 su bardağı su, 4 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı kadar limon suyu

EV BAKLAVASI NASIL YAPILIR?

Ramazan Bayramı yaklaştı! Kıyır kıyır ev baklavası için tam ölçülü tarif geldi! Ev baklavası nasıl yapılır, kaç dakikada hazır olur?

Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Su ve şekeri yaklaşık olarak 15 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika da kaynatın. Soğumaya bırakılan şerbetin ardından süt hariç tüm hamur malzemelerini bir kaba alın ve daha sonrasında da ılık sütü yavaş yavaş ekleyin. 15 dakika kadar yoğurduğunuz hamuru 30 eşit bezeye ayırın ve bezelerin üzerine nemli bir bez ile örterek dinlenmeye bırakın. Nişasta ve unu karıştırarak her bir bezenin üzerine karışımdan dökün ve bezeleri tabak büyüklüğünde açın. Pasta tabağı büyüklüğünde açtınız bezelerin üzerine yeniden un- nişasta karışımından dökerek açabildiğiniz kadar ince bir hamur elde edin.

Tepsinin dibini ve kenarlarını eritmiş olduğunuz tereyağı ile yağlayın. Tepsiye 3 adet yufkayı dizdikten sonra üzerine bolca ceviz serpin. Ardından da bir yufka ile örtün. Sonrasında tekrar ceviz serpin. En üst kata iki adet yufka gelene kadar bu işleme devam edin. Baklavanızı dilimledikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 25 dakikanın sonunda fırından çıkartmış olduğunuz baklavanızın üzerine yavaş yavaş şerbeti dökün.

Ramazan Bayramı yaklaştı! Kıyır kıyır ev baklavası için tam ölçülü tarif geldi! Ev baklavası nasıl yapılır, kaç dakikada hazır olur? ile ilgili etiketler Yemek Tarifi bayram Baklava
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.