Putin'in sağlık durumu nasıl? CIA açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağlık durumu tartışma konusu olurken, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) bir numaralı isminden çok konuşulacak açıklamalar geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile başlayan savaş Ukrayna'nın doğu bölgelerine devam ederken Putin'in sağlık durumu bir kez daha tartışma konusu olmuş durumda.

İran'ın başkenti Tahran'a gelen Putin burada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Reisi ile bir araya gelmişti.

Putin'in uçağından indiği anlara ait görüntüler Rus liderin sağlık durumu ile yeni spekülasyonlara neden olmuş, İngiliz basını bu görüntüyü 'Putin, İran'a indikten sonra kırmızı halıda topallıyor' başlığı ile okurlarına duyurmuştu.

ŞAŞIRTAN AÇIKLAMALAR

Kısa sürede gündem olan bu görüntülerin ardından ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) bir numaralı isminden çok konuşulacak açıklamalar geldi.

Politico'da yer alan habere göre, CIA Direktörü Willam Burns, Putin'in sağlık durumu ile ilgili konuştu. Aspen Güvenlik Forumu'na katılan Burns, Putin'in sağlığının kötü olduğuna dair istihbarat olmadığını söyledi

Putin için 'fazla sağlıklı' diyen Burns, bunun kendi yorumu olduğu ve resmi bir istihbarat raporuna dayanmadığının ise altını çizdi.

HASTALIK İDDİALARI GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Vladimir Putin’in sağlık durumuna dair son dönemde ortaya atılan pek çok iddia arasında en çok parkinson ve kanser hastalığı ön plana çıkmış durumda.

Batı kaynaklarının sık sık Putin'in hasta olduğuna dair haberler yapması, özellikle 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı işgalden sonra artış gösterdi. Eski bir Federal Koruma Servisi ajanı, 69 yaşındaki Putin'in kanser olduğunu ve 3 yıldan az ömrünün kaldığını açıklamıştı.

KREMLİN YALANLADI

Daha önce Rusya merkezli bir araştırma platformu olan Proekt tarafından yayınlanan belgelerde Putin'e yaptığı ziyaretlerde en az 5 farklı doktor eşik ettiği iddiası yer almıştı. Aynı belgelerde 'Tiroid Kanseri konusunda uzmanlaşmış Kulak Burun Boğaz uzmanı Yevgeny Selivanov ise Rus liderin yanından hiç ayrılmıyor' ifadesi yer almıştı.

Rusya’da yayın yapması yasaklanan araştırma şirketinin yayınladığı belgeler ile ilgili ise Kremlin'den yalanlama gelmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, belgeleri 'hayal ürünü' olarak tanımlayarak burada yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığının altını çizmişti.

HASTALIĞI BULUNMASIN DİYE DIŞKISINI TOPLATIYOR

Paris Match dergisinin Rus lider Vladimir Putin'le ilgili iddiası herkesi şaşırtacak cinsten. Federal Koruma Servisi (FPS) üyeleri, iddiaya göre Putin'in yurt dışı seyahatlerinde tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra dışkısını özel paketlerde topluyor ve bir çantada saklıyor. Bu önlem ile Putin'in sağlığı veya olası tedavileri hakkında yabancı güçlerin bilgi sahibi olmasını engellemek amaçlanıyor.

Putin2in Mayıs 2017'de Fransa'ya ve 2019'da Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaretlerde bu önlemin alındığı belirtiliyor. Eski BBC muhabiri Farida Rustamova, Twitter hesabından Putin'in Viyana gezisinde 'özel bir özel banyo' kullandığını yazmıştı.

İsmi açıklanmayan bir kaynak, Putin'in yönetime geldiğinden beri portatif bir tuvaletle seyahat ettiğini belirtti.

STALİN DE YAPIYORDU

Eski Sovyet ajanı Igor Atamenko BBC'ye verdiği demeçte, Joseph Stalin'in diğer yabancı liderlerin dışkılarını laboratuvarda analiz ederek casusluk yaptığını ileri sürmüştü.

Atamenko, 1949'da Moskova'yı ziyaret eden yabancı liderler için özel tuvaletler kurulduğunu, atıklarının incelenmek üzere toplandığını ve psikolojik profiller geliştirmek için kullanıldığını söyledi.

 

Putin'in sağlık durumu nasıl? CIA açıkladı ile ilgili etiketler CIA Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin sağlık durum
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.