Prof. Dr. Nuran Yıldız'dan 'RTÜK'ü yeniden düzenleme' çağrısı: Haftalardır neden sessiz kalınıyor?

SuperHaber yazarı Prof. Dr. Nuran Yıldız hükümete TV dizileri ile ilgili 'RTÜK'ü yeniden düzenleme' çağrısı yaptı. "Yeni Hükümetin, artık hangi taraf nasıl kuracaksa, ilk işlerinden biri RTÜK’ü yeniden düzenlemek olmalı." diyen Yıldız "En son, Kanal D’de, çok izlenen dizide savcıların sürekli tehdit altında gösterilerek, bir Cumhuriyet Savcısının parçalanarak öldürülmesinin reytinge malzeme yapılmasına haftalardır neden sessiz kalır?" ifadelerini kullandı.

SuperHaber yazarı Prof. Dr. Nuran Yıldız bu haftaki köşesinde TV dizileri üzerinden RTÜK ile ilgili bir çağrı yaptı. 

"Yeni Hükümetin, artık hangi taraf nasıl kuracaksa, ilk işlerinden biri RTÜK’ü yeniden düzenlemek olmalı." diyen Yıldız şöyle devam etti:

"Örneğin Show Tv’nin “Kızılcık Şerbeti” dizisinde kadına şiddeti incelemeye alan RTÜK’ün, TRT’deki dizilerdeki kadına şiddeti görmezden gelmesinin açıklaması olabilir mi? Ya da en son, Kanal D’de, çok izlenen dizide savcıların sürekli tehdit altında gösterilerek, bir Cumhuriyet Savcısının parçalanarak öldürülmesinin reytinge malzeme yapılmasına, hukuk camiamıza korku salınmasına haftalardır neden sessiz kalır?"

İşte Nuran Yıldız'ın bu haftaki yazısının ilgili bölümü: 

İLKESİZLİK

Yeni Hükümetin, artık hangi taraf nasıl kuracaksa, ilk işlerinden biri RTÜK’ü yeniden düzenlemek olmalı.

Yeniden düzenleme de “o taraftan”, “bu taraftan” ayrımı yapmaksızın “ilkeler” çerçevesinde belirlenmeli.

Bir insanın ve bir toplumun başına ne geliyorsa “ilkelerini” yani pusulasını kaybettiğinde geliyor.

İlkelerden yoksun her kişi ve her kurum yolunu kesinlikle kaybeder.

Örneğin Show Tv’nin “Kızılcık Şerbeti” dizisinde kadına şiddeti incelemeye alan RTÜK’ün, TRT’deki dizilerdeki kadına şiddeti görmezden gelmesinin açıklaması olabilir mi?

TRT dizilerinde kadına ya da erkeğe şiddet neden var, o ayrı tartışma konusu.

Kadına şiddeti sorun yapan bir RTÜK, başta Beyaz TV, ATV olmak üzere baştan sona şiddet olan dizi ve filmlere karşı neden ilkesel bir tutum belirlemez?

Reyting’den pay alan bir kurum değil ki.

Ya da en son, Kanal D’de, çok izlenen dizide savcıların sürekli tehdit altında gösterilerek, bir Cumhuriyet Savcısının parçalanarak öldürülmesinin reytinge malzeme yapılmasına, hukuk camiamıza korku salınmasına haftalardır neden sessiz kalır?

Felsefeci Zizek’in ünlü saptamasıyla, hiçbir dizi ya da film sadece dizi ya da film değildir, bizimki gibi ülkelerde hiç değildir

NURAN YILDIZ'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Prof. Dr. Nuran Yıldız'dan 'RTÜK'ü yeniden düzenleme' çağrısı: Haftalardır neden sessiz kalınıyor? ile ilgili etiketler Nuran Yıldız RTÜK Yargı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.