Prof. Çilingiroğlu'ndan yeni açıklama! O belge ne zaman geldi?

Türkiye'yi ABD'de başarı ile temsil eden Kalp ve Damar Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, cuma akşamı CNN Türk'te katıldığı program sırasında Koç Üniversitesi tarafından çıkartıldığını öğrendiğini açıklamıştı. Ancak bugün o belgenin aslında 27 Mart'ta hazırlandığı ortaya çıkmıştı. Çilingiroğlu, yeni bir açıklama yaparak o belgenin kendisine tam olarak ne zaman gönderildiğini belgeledi. İşte ünlü profesörü isyan ettiren işten çıkarma belgesinin gönderildiği tarih ve saat...

Habertürk ekranlarında yaşanan tartışma ve sonrasında yayını terk etmesi ile Türkiye'nin gündemine oturmuştu Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu için.

California Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli olan Çilingiroğlu, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öven konuşmaları ile dikkat çekmişti. Virüse ilişkin ise herkesin maske takması gerektiğini vurguluyordu sürekli. 

Çilingiroğlu cuma akşamı ise CNN Türk ekranlarındaydı. Başak Şengül'ün sunduğu Akıl Çemberi programının reklam dönüşünde bir şey söylemek istediğini belirtip, Koç Üniversitesi tarafından gönderilen bir mektupla işinden atıldığını açıkladı. 

Koç Üniversitesi'nin İngilizce olarak hazırlayıp ünlü bilim insanına yolladığı mektupta ise 27 Mart tarihi bulunuyordu. Yani aslında Çilingiroğlu o saatte kovulmamıştı. 

Peki gerçek aslında neydi? Prof. Çilingiroğlu o dakika kovulmuş gibi rol mü yapmıştı? 

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, resmi Twitter hesabından yaptığı bir açıklama ve belgenin kendisine ulaştığı tarihi belgeleyen e-postayı paylaşarak cevap verdi tüm bu sorulara.

Çilingiroğlu, iddialara ilişkin, "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak cok yanlis, soz konusu ise son verme maili 3 Nisan Turkiye saatiyle 21:27’de gonderildi, San Diego saatiyle de 3 Nisan 11:27’de bana gelmis oldu. Daha önce tarafima bu yonde boyle bir teblig de yapilmamisti.Kamuoyunum takdirine sunuyorum. 3 Nisan TR saatiyle 21:27’de Universitenin ilgili departmanlarinin mesai saatleri disinda calisiyor olmasi da son derece ilginc dogrusu. Tam da @cnnturk‘deki program sirasinda." dedi...

Prof. Çilingiroğlu'ndan yeni açıklama! O belge ne zaman geldi?

İşte Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu'nun paylaştığı işten çıkartıldığına dair e-posta mesajının fotoğrafı... 

Prof. Çilingiroğlu'ndan yeni açıklama! O belge ne zaman geldi? - Resim : 2

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, daha önce kullandığı Twitter hesabını da kapattı.

Prof. Çilingiroğlu'ndan yeni açıklama! O belge ne zaman geldi? - Resim : 3

Ünlü bilim insanı daha sonra da yeni hesabını bir video ile takipçilerine duyurdu.

Prof. Çilingiroğlu'ndan yeni açıklama! O belge ne zaman geldi? - Resim : 4

 

Prof. Çilingiroğlu'ndan yeni açıklama! O belge ne zaman geldi? ile ilgili etiketler ABD Koronavirüs Bahçeşehir Üniversitesi California Üniversitesi koç üniversitesi prof. dr. mehmet çilingiroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.