Piknik, mesire yerler açık mı? Mangal yapmak yasak mı?

Kabine toplantısı sonrasında 1 Haziran’dan itibaren piknik ve mesire yerleri açık mı sorusu gündeme geldi. Sıcak yaz günlerinde mesire alanlarına gitmek ve mangal yakmak isteyen vatandaşlar piknik yapmak yasak mı sorusunun cevabını merak etti.

1 Haziran tarihinden itibaren kademeli normalleşmenin ikinci adımı başlayınca vatandaşlar piknik yerleri açık mı sorusuna yanıt aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni kararlar ise dün akşam saatlerinde İçişleri Bakanlığı’nca yayınlanan genelgede cevap buldu. Vatandaşlarda bunların akabinde daha önceden kapalı olan piknik ve mesire alanlarının son durumunu merak etti.

Yaz aylarının gelişi ile vatandaşlar yasaklarında kaldırılması ile piknik ve mesire alanlarına gitmek için bazı soruların cevaplarını aradı. Bahar aylarında yasaklar nedeniyle evlerinde kapalı kalanlar 1 Haziran sonrası piknik ve mesire alanlarına akın etmeye hazırlık yapmakta.

Piknik, Mesire Yerleri Açık Mı?

1 Haziran itibariyle sokağa çıkma yasağı akşam 22:00 ile sabah 05:00 saatleri arasına çekildi. Hafta sonu yasakları ise Pazar günüyle sınırlı tutulurken uzunca bir süredir kapalı kalan piknik ve mesire alanlarının kademeli normalleşmenin ikinci etabında açılacağı kaydedildi.

Piknik, mesire yerler açık mı? Mangal yapmak yasak mı?

Fakat Pazar günleri tam gün yasak olacağı için piknik yapılamayacak.

Mangal Yapmak Yasak Mı?

Mesire alanlarında piknik, spor, yürüyüş, gezi gibi faaliyetlere 1 Haziran itibariyle izin veriliyor. Park, bahçe, sahil ve piknik alanlarında mangal yapmak yasaklanmıştı. Bu konuyla ilgili yeni bir karar gelmedi ancak ilerleyen günlerde bu yasağın da kaldırılması bekleniyor.

Son alınan kararlara göre, piknik yapma yasağına ilişkin bir karar gözükmüyor. Açık havada uyulması gereken kurallar ve tedbirler dikkate alındığı takdirde açık alanlarda piknik yapılabilecek.

Piknik, mesire yerler açık mı? Mangal yapmak yasak mı? ile ilgili etiketler piknik yerleri mangal yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.